Potrzebujesz pescatarianskiego dania głównego? Burgery z łososiem Teriyaki mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 394 kalorie. Za 3,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, filetu z łososia, cebuli i liści sałaty. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 82%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Teriyaki Burgers, Teriyaki Burgers i Teriyaki Burgers.
Instrukcje
1
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze pięć składników; dodaj łososia. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Odcedzić i wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
3
Umieść łososia w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
4
Dodaj bułkę tartą; przykryć i miksować do momentu wymieszania. Uformuj cztery kotleciki; przykryć i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj paszteciki bez przykrycia na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 6-7 minut. Odwróć i grilluj lub piecz przez 3–5 minut dłużej lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 140°.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Kasztany Wodne, Julienne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
6
Na każdą bułkę nałóż 1-1/2 łyżeczki majonezu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Drażetki Z Białą Perłą
7
Podawać paszteciki w bułce z sałatą, pomidorem i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje ulubione dania z łososia. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.