Lucjan czerwony z sosem pomarańczowym

Lucjan czerwony z sosem pomarańczowym
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Lucjana Czerwonego z Sosem Pomarańczowym. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatarian przepis zawiera 192 kalorie , 31 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 2,52 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jeśli masz pod ręką pieprz, skórkę pomarańczową, ząbek czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 61% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Lucjan czerwony AL' Orange , Lucjan czerwony w glazurze pomarańczowej i Grillowany lucjan czerwony z sosem z pieczonej czerwonej papryki .

Instrukcje

1
Umieść rybę w jednej warstwie w 13-calowym pojemniku. x 9 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym; posypać solą i pieprzem. W małym rondlu na średnim ogniu smaż czosnek na maśle przez 1 minutę; polej rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Skropić sokiem pomarańczowym; posypać skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
3
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 10-15 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka świeżo Mielonego PieprzuMieszanka świeżo Mielonego Pieprzu
4
W małym rondlu na średnim ogniu smaż czosnek na maśle przez 2-3 minuty lub do złotego koloru; wyrzucić czosnek. Wymieszaj sok pomarańczowy i imbir z masłem; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Rybę pokroić na kawałki wielkości porcji; polać sosem pomarańczowym i posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Red Snapper bardzo dobrze współpracuje z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Clos Pegase Mitsuko's Vineyard Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Winnica Clos Pegase Mitsuko Pinot Noir
Winnica Clos Pegase Mitsuko Pinot Noir
Pinot Noir 2012 ma głębokie, kuszące aromaty czerwonych i czarnych wiśni oraz jagód olallieberry akcentowane suszonymi borowkami, herbatą pu-erh, słodkimi przyprawami i nutami kadzidła kościelnego. Wino jest jedwabiste i gładkie w ustach, równoważąc mięsistość z doskonałą kwasowością i bogatym odczuciem w ustach.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn