Porady z polędwicy cytrynowo-czosnkowej

Porady z polędwicy cytrynowo-czosnkowej
Porady z polędwicy cytrynowo-czosnkowej to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis na 6 porcji. To danie główne ma 288 kalorii , 33 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Za 3,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup biały wermut, końcówki polędwicy, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78% . Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także polędwicę cytrynowo-czosnkową , polędwicę Dijon i polędwicę z grzybami .

Instrukcje

1
Doprowadź mięso do temperatury pokojowej i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2
Rozgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na dużej, ciężkiej patelni lub żeliwnej patelni na średnim i wysokim ogniu. Gdy olej zacznie dymić, dodać mięso i skarmelizować przed obróceniem. Gdy całość się równomiernie zarumieni, około 5 minut, dopraw obficie solą i pieprzem, dodaj czosnek i mieszaj z mięsem przez 2 minuty. Dodaj natkę pietruszki i odrobinę skórki z cytryny i gotuj przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać biały wermut i zdeglasować patelnię. Wyłącz ogień, dodaj sok z cytryny i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Przełożyć na półmisek i natychmiast podawać.

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Stek z polędwicy wołowej bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Limitowana edycja Skater Girl Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Edycja limitowana Skater Girl Pinot Noir
Edycja limitowana Skater Girl Pinot Noir
Po aromatach ciasta wiśniowego, granatu i owoców liczi następują żywe smaki dżemu truskawkowego z nutami bitej śmietany, goździków i przypraw cynamonowych. To ładne wino o jasnej kwasowości i strukturze przyjaznej dla żywności.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia53
Magazyn