Słodka kukurydza z parmezanem i kolendrą
Słodka kukurydza z parmezanem i kolendrą zajmuje od początku do końca około 25 minut . Jedna porcja zawiera 348 kalorii , 7 g białka i 25 g tłuszczu . Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilku osobom bardzo smakowało to danie. Ten przepis przygotowało 76 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jeśli masz pod ręką sok z limonki, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 47% , to danie jest dobre. Aby uzyskać podobne przepisy, wypróbuj kukurydzę z parmezanem i kolendrą , kukurydzę z parmezanem i kolendrą oraz kukurydzę w kolbie z parmezanem i kolendrą .
Instrukcje
Umieść kukurydzę w garnku; zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować przez 3-5 minut lub do miękkości.
W małej misce wymieszaj ser, 5 łyżek oliwy, sok z limonki, czosnek, kminek, sos pieprzowy, sól i pieprz.
Posmaruj 1 łyżką stołową każdy kłos kukurydzy.
Na dużej patelni smaż kukurydzę na pozostałym oleju na średnim ogniu przez 4-6 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia, od czasu do czasu obracając. Wymieszaj kolendrę z pozostałą mieszaniną sera; posmaruj kukurydzą.