Jak grillować warzywa?

Wszyscy jesteśmy winni braku wystarczającej ilości warzyw w naszej diecie, kukurydza w kolbach ledwo się liczy, gdy jest dla nas tak szeroka gama produktów. Zasadniczo grillujemy za mało warzyw. Wszyscy powinniśmy starać się wzbogacać naszą dietę o świeże i zdrowe produkty. Czy istnieje lepszy sposób ich przygotowania niż grillowanie! Nie martw się, jeśli nie wiesz jak, w tym przewodniku omówimy wszystko, co musisz wiedzieć.

Nasz uniwersalny przewodnik po grillowaniu warzyw

To idealny odświeżacz dla każdego, kto chce przygotowywać i grillować. Może chcesz grillować różne rodzaje warzyw na raz lub tylko jedno, w każdym razie poprowadzimy Cię przez nakazów i zakazów, co jest wymagane do dobrego gotowania. Poprowadzimy Cię również przez to, co zrobić po zakończeniu grillowania.

Zacznijmy od przygotowania niektórych rodzajów warzyw przed umieszczeniem ich na grillu. Im większa powierzchnia pozwoli warzywom uzyskać zwęglone ślady po grillu, tym więcej smaku będziesz pakować. Ułatwi to również mistrzowi grillowania manipulowanie i przesuwanie warzyw po grillu.

Pierwsza papryka; trzeba je odsiać i poćwiartować. Cebule zacznij od obrania ich i poćwiartowania przez korzeń, co pomoże zapobiec ich pękaniu, co może powodować pieczenie na brzegach. Kabaczek i cukinia muszą być pocięte na długość i podzielone na ładne, mięsiste kawałki, np. prostokątne kawałki steku. Pieczarki, usuń szypułkę, a następnie grilluj całą czapkę lub jeśli jest za duża, przeciąć na pół; użyj własnego osądu w tej sprawie. Wreszcie pomidory, idealne pomidory do grilla, są małe i na winorośli, są idealne do tego, co próbujesz osiągnąć, a łodyga pomaga usunąć całą paczkę po grillowaniu za jednym pociągnięciem. Nie zapominaj, że pierwszą rzeczą jest czysty grill, a następnie posmaruj wszystkie warzywa wybranym olejem. To wszystko, aby zapobiec przywieraniu i zaoszczędzi Ci bólu głowy w ciągu dnia.

Czasy gotowania? Jak długo warzywa trwają na grillu?

Po pierwsze, rozmiar i kształt będą miały ogromny wpływ na czas gotowania, również większość grilli będzie miała gorące i chłodniejsze miejsca, co wykorzystamy na naszą korzyść. Zasadniczo twoje mięsiste i większe warzywa zostaną umieszczone w gorących miejscach, a lżejsze warzywa, bardziej podatne na przypalenie, zostaną umieszczone na zewnątrz w chłodniejszych miejscach. To, co chcesz zrobić, to pozostawić twardsze kawałki mięsa w spokoju przez trzy do czterech minut, aby uzyskać doskonałe ślady grillowania przed odwróceniem. Gotowanie papryki i cebuli zajmuje od ośmiu do dziesięciu minut. Grillowanie dyni, cukinii, bakłażana i grzybów zajmie od siedmiu do ośmiu minut. Szparagi, zielona cebula i pomidory na winorośli cztery do sześciu minut. Początkowe trzy do czterech minut na przygotowanie linii do grillowania są uwzględnione w tych ogólnych czasach grillowania.

Nie bój się przesuwać warzyw na grillu, jeśli stają się zbyt brązowe lub nie gotują się z taką samą prędkością jak inne. Spróbuj i poczuj swój grill; używanie szczypiec i szpatułki do przenoszenia przedmiotów jest łatwiejsze i spowoduje mniej uszkodzeń, co zapobiegnie rozpadaniu się warzyw.

Jak podawać warzywa z grilla

Do grillowanych warzyw wystarczy odrobina soli, wyciśnięta cytryna i skropiona oliwą z oliwek, aby wydobyć ich naturalny smak i świeżość. Upewnij się, że robisz to bezpośrednio z grilla, ponieważ ciepło pomoże w absorpcji. Zapraszam do zrobienia dressingu lub chimichurri, nawet domowe pesto byłoby świetne do uduszenia świeżo grillowanych warzyw.

Nie wyrzucaj niczego, resztki można wykorzystać na wiele sposobów. Mogą być idealnym dodatkiem do sałatki, posypką do pizzy lub jako zdrowe danie z makaronu w połowie tygodnia. Od Ciebie zależy, czy wymyślisz kreatywne pomysły; pamiętaj, że staramy się dodawać do naszej diety dodatkowe zdrowe, świeże warzywa.

6 niezbędnych rzeczy do grillowania w domu

  1. Termometr z natychmiastowym odczytem. Chociaż nie są niezbędne w przypadku warzyw, są niezbędne w sezonie grillowania. Istnieje wiele na rynku, które mogą zsynchronizować się z telefonem lub bardziej podstawowe, które mają odczyt cyfrowy.
  2. Szczypce o dużej wytrzymałości. Jeśli zainwestujesz w dobrą parę szczypiec, przyniesie to korzyści podczas grillowania.
  3. Ruszt do grilla. To zatrzymuje soki w rowkach, gdzie spalają się i nadają smak potrawom. Zapobiegają również nawrotom.
  4. Kosze na węgiel drzewny. Kosze na węgiel drzewny zapewniają pełną kontrolę nad tym, gdzie na grillu znajdują się punkty ciepła o niskiej i wysokiej temperaturze. To przeniesie Twoją grę w grillowanie na wyższy poziom i naprawdę zaimponuje Twoim gościom.
  5. Kosz na warzywa. To pozycja obowiązkowa do grillowania warzyw. Poprawia czas gotowania i znacznie zmniejsza bałagan. Ponadto, jeśli masz gości z pewnymi wymaganiami dietetycznymi, warzywa nie będą dotykać mięsa na grillu.
  6. Dobre narzędzie do czyszczenia. Na rynku jest ich wiele, a zainwestowanie w coś z najwyższej półki pozwoli Ci zaoszczędzić sporo czasu. Pamiętaj, że praca nie jest wykonywana, dopóki obszar nie będzie czysty i o wiele przyjemniej będzie przyjść na czysty grill następnym razem, gdy go użyjesz.