Grillowana polędwica wołowa z puree z buraków złocistych i sera pleśniowego
Grillowana polędwica wołowa z burakami złocistymi i puree z sera pleśniowego to danie główne na 12 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis zawiera 471 kalorii , 24 g białka i 37 g tłuszczu na porcję. Za 5,05 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką czosnek, sól i pieprz, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny na Czwarty Lipca . Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 9 godzin . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 47% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także dip ze złotych buraków i sera pleśniowego , sałatkę z pieczonych buraków złocistych i niebieskiego sera koziego oraz polędwicę wołową z serem pleśniowym .
Instrukcje
Umieść polędwicę w niereaktywnym pojemniku.
Wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, szalotkę, rozmaryn i ocet.
Marynatą polej polędwicę i włóż do lodówki na 8 godzin.
Buraki obierz i grubo posiekaj.
Włóż do garnka z liściem laurowym, bulionem z kurczaka i solą. Gotuj, aż buraki będą miękkie.
Umieść mieszaninę w blenderze i puree, aż będzie gładkie. Przy włączonym urządzeniu pokruszyć ser pleśniowy.
Wyjmij sos buraczany z blendera i dopraw solą i pieprzem. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu użycia.
Grill na ciepło. Grilluj polędwicę na średnio rzadką, łącznie około 20 minut, obracając polędwicę, aby równomiernie się upiekła.
Odstaw polędwicę na 10 minut, a następnie pokrój ją na 12 kawałków (4 uncje).
Skropić wołowinę sosem z buraków, udekorować rukolą i podawać.