Smażone pigwy na sposób hrabiny
Smażone pigwy po hrabinie mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 216 kalorii . Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,55 USD za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 14 osób. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Udaj się do sklepu i kup cukier demerara, pigwy, ekstrakt waniliowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik 25% . Sałatka jogurtowo-buraczana po persku , tagine z kurczakiem lub indykiem i pigwą oraz pigwy i suszone śliwki z karmelizowaną brioszką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na patelni na małym ogniu rozgrzej klarowane masło i włóż na patelnię kawałki pigwy. Przykryj, a następnie delikatnie ugotuj kliny pigwy, aż zmiękną, około 15 minut.
Zdejmij z ognia i odłóż na bok.
W misce wymieszaj mąkę, biały cukier i sól. W osobnej misce wymieszaj piwo z ekstraktem waniliowym i skórką z cytryny; stopniowo mieszaj mąkę z piwem, aż uzyskasz gładkie ciasto.
Rozpuść olej kokosowy na patelni na średnim ogniu. Gdy olej będzie gorący, zanurz krążki pigwy w cieście i włóż je do gorącego oleju; smaż partiami na złoty kolor.
Na koniec smażenia wyjmij smażone pigwy na ciepły talerz.
Posyp smażone pigwy cukrem demerara i podawaj.