Jarmuż jest teraz w sezonie i jest pełen składników odżywczych. Dodany do odpowiedniego dania może być pyszną opcją teraz, gdy sezon sałatkowy dobiega końca. Pory to kolejny świetny późnojesienny początek zimy, z którego powinniśmy korzystać częściej. Grzyby można teraz zbierać w lasach, ale jeśli nie masz pewności co do konkretnej odmiany, musisz je sprawdzić u lokalnego eksperta. Grzyby, podobnie jak biała i czarna trufla, zapewniają cudownie sezonowe smaki i często wymagają tylko najprostszych przepisów, aby się nimi cieszyć.
Kiedy nasze ciała zaczynają odczuwać zimno, nadszedł czas, aby zwiększyć ilość czosnku, imbiru, a nawet cebuli, aby pomóc naszemu organizmowi w walce ze zmianami pogody i skróceniem dnia. Mamy nadzieję, że nasze 8 zdrowych jesiennych przepisów przypadnie Ci do gustu i zainspirują Cię do jedzenia zdrowszych potraw w tym sezonie.