To fantastyczny czas, aby wyciągnąć brytfannę lub gorący garnek i podać obiady, które rozgrzeją i zachwycą całą Twoją rodzinę i przyjaciół. Wspaniałą rzeczą w tego rodzaju gotowaniu jest to, że po zakończeniu głównych przygotowań powolne gotowanie oznacza, że możesz cieszyć się godziną lub dwiema wspanialszymi rzeczami w życiu! To świetny czas, aby wybrać dobre wino do zapiekanki z jagnięciny lub dziczyzny. Być może najlepiej nic nie robić, podnieść nogi i posłuchać inspirującej muzyki, zanim przybędą goście. Zalety jednogarnkowych cudownych posiłków są oczywiste i zawsze możesz udekorować je pietruszką, aby usunąć poczucie winy!
Nie zapominajmy o wspaniałej dyni, a jeśli chcesz odejść od naturalnej słodyczy, dodaj trochę indyjskich przypraw curry, aby uzyskać prawdziwie zimowe doznania smakowe. Kolor jest czymś prosto z Radżastanu, a połączenie odpowiednich przypraw może naprawdę zachwycić każdego gościa. Wielką zaletą gotowania dyniowego curry jest to, że można je ugotować dzień wcześniej, gdy smaki się rozwiną i wzmocnią smak. Letnie jedzenie może polegać na świeżości i natychmiastowości, ale możemy nie spieszyć się z tego rodzaju potrawami.
Dlaczego nie przyjrzeć się bliżej temu, co ma do zaoferowania rynek, czy to grzyby, jarmuż, pory, czy obfitość jabłek, zima to świetny czas na kolacje i gotowanie dla bliskich. Oto dwadzieścia przepisów na zimowe obiady, w których na pewno się zakochasz, więc wypróbuj je w nadchodzących tygodniach.