Ciasto Enchilada Santa Fe
Przepis na ciasto Santa Fe Enchilada Bake jest gotowy w około 1 godzinę i jest zdecydowanie świetną opcją bezglutenową dla miłośników meksykańskiego jedzenia. Za 1,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 358 kalorii , 22 g białka i 16 g tłuszczu każda. 144 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis z Allrecipes wymaga czterech serów, tortilli kukurydzianych, cebuli i kukurydzy. Wielu osobom naprawdę smakowało to danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 69% . Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to: Zapiekanka jajeczna Santa Fe , Zapiekanka z bąbelkami Enchilada i Zapiekanka Enchilada na jedną patelnię .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Gotuj i mieszaj kurczaka, cebulę i paprykę na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą spryskanej sprayem kuchennym na średnim ogniu 10 minut. lub do momentu, aż kurczak będzie ugotowany. Wymieszaj salsę i kukurydzę.
Ułóż 6 tortilli na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali; przykryj warstwami po 1/2 każdej mieszanki kurczaka, kwaśnej śmietany i sera. Powtórz warstwy; przykryć folią.
Piec 40 min. lub do momentu całkowitego podgrzania, usunięcie folii po 30 min.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Archery Summit Arcus Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 59 dolarów za butelkę.
Szczyt łuczniczy Arcus Pinot Noir
To jasnoczerwone Pinot Noir charakteryzuje się głębokimi aromatami płatków róż, goździków, dojrzałych malin, przypraw, minerałów i słodkiego dębu. Skoncentrowane aromaty owocowe integrują się z delikatnymi taninami i zrównoważoną kwasowością, co prowadzi do bujnego środkowego podniebienia z bardzo długim i eleganckim finiszem. Głęboki, złożony i subtelny Arcus będzie pić pięknie i udoskonalać się przez następne dziesięć lat.