Dip Enchilada
Przepis na dip Enchilada można przygotować w około 35 minut . Ta przystawka zawiera 272 kalorie , 7 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Mieszanka śmietanki, chili, chipsów kukurydzianych i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny na Super Bowl . 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 34% wyniku , co nie jest wynikiem wybitnym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Dip Enchilada , Dip Enchilada z Kurczakiem i Dip Enchilada z Kurczaka .
Instrukcje
W dużej misce połącz mieszankę hamburgerową, chili, sos enchilada, sos pomidorowy i chipsy kukurydziane.
Przenieść do natłuszczonej płytkiej formy o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 20-25 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Łyżka ze śmietaną; ostrożnie rozprowadź.
Piec 3-5 minut dłużej lub do momentu rozpuszczenia się sera.
Podawać z chipsami tortilla.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino NV Sacchetto „Zecchino” DOC Brut. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Wino NV Sacchetto „Zecchino” DOC Brut
zielne, melon, owoce pestkowe