Chleb Warkocz z Serem Cytrynowym
Chleb Warkocz z Serem Cytrynowym zajmuje od początku do końca około 55 minut . Ten przepis służy 14 osobom. Jedna porcja zawiera 299 kalorii , 6 g białka i 16 g tłuszczu . Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup mąkę, skórkę z cytryny, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mało kto lubił ten chleb. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 21% wyniku , co jest wynikiem raczej złym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Warkocz śniadaniowy z chleba cytrynowego , Warkocz z malinowego chleba i Warkocz z świątecznego chleba .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj mleko, cukier, masło, jajka, sól i 2 szklanki mąki; ubijaj na małych obrotach przez 3 minuty. Dodajemy resztę mąki i wyrabiamy miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
W międzyczasie w małej misce ubij wszystkie składniki nadzienia, aż będą puszyste; odłożyć na bok.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zwiń w 14-calowy. x 12 cali prostokąt.
Ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Rozłóż wypełnienie w środkowej trzeciej części prostokąta. Na każdym dłuższym boku wytnij paski o szerokości 1 cala i 3 cale. w centrum. Zaczynając od jednego końca, składaj paski naprzemiennie pod kątem w poprzek wypełnienia. Koniec uszczelnienia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub do złotego koloru. Studzimy na drucianej kratce.
Połącz cukier cukierniczy, wanilię i tyle mleka, aby uzyskać gęstą konsystencję; posmarować ciepłym pieczywem.