Włoski chleb Mamy D
Przepis na chleb włoski Mama D's jest gotowy w około 2 godziny i 50 minut i jest zdecydowanie wyjątkową opcją bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten chleb ma 1071 kalorii , 31 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 osobom. Za 45 centów za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, mąkę, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 271 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 98% wyniku , co jest niesamowitym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Włoskie klopsiki mamy , Kotlety wieprzowe po włosku Not Yo' Mama i Sos spaghetti mamy z włoską kiełbasą .
Instrukcje
Do ciepłej wody dodać cukier i drożdże, odstawić do wyrośnięcia.
Dodaj 4 szklanki mąki i ubijaj, aż masa będzie gładka. Przykryj i odstaw na 15 minut.
Dodajemy sól i pozostałą mąkę, tak aby powstało sztywne ciasto. Ugniataj, aż ciasto będzie miękkie i gładkie jak tyłek bambino. Włóż do natłuszczonej miski, przykryj i pozwól, aby podwoiło swoją objętość. (Włożyłam do piekarnika z włączonym światłem – temperatura rośnie idealnie.)
Gdy podwoi objętość, uderz w dół i podziel na trzy części.
Włóż z powrotem do miski, przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
Po ponownym podwojeniu uderz w dół i uformuj trzy grube „piłki”. Natłuszczamy grube blachy ciastek i posypujemy mąką kukurydzianą.
Połóż chleb na blachach, przykryj ręcznikiem i odstaw do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu zwilż wodą i włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 230 stopni C. Bochenki zwilż wodą i od czasu do czasu obracaj podczas pieczenia. Chleb jest upieczony na złoty kolor, a postukany w spód wydaje głuchy dźwięk.