Irlandzki chleb sodowo-rodzynkowy

Irlandzki chleb sodowo-rodzynkowy
Przepis na irlandzki chleb sodowo-rodzynkowy można przygotować w około 1 godzinę i 40 minut . Z tego przepisu składa się 16 porcji zawierających 224 kalorie , 5 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako chleb w bardzo przystępnej cenie. To będzie hit na Twojej ul. wydarzenie z okazji Dnia Świętego Patryka . Aby przepis był tak pyszny, wystarczy mieszanka proszku do pieczenia, sody oczyszczonej, soli i kilku innych składników. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 24% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Irlandzki pudding sodowy z dżemem z rodzynków , konfesyjny częściowo irlandzki, a częściowo szalony… irlandzki pszeniczny chleb sodowy i irlandzki chleb sodowy .

Instrukcje

1
W dużej misce połącz pierwsze pięć składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Posiekaj masło, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. Wymieszaj rodzynki i kminek. Odłóż 1 łyżkę ubitego jajka. W misce połącz maślankę i pozostałe jajka; wmieszać do kruszonki, aż mąka zwilży się (ciasto będzie lepkie). Obróć się na dobrze posypaną mąką powierzchnię; zagnieść około 10 razy. Uformuj kulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Umieścić w natłuszczonej formie o średnicy 9 cali. okrągła forma do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Wytnij 4-calowe. X, 1/4 cala. głęboko, w środku kuli.
5
Posmaruj wierzch zarezerwowanym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
6
Piec w temperaturze 350°C przez 1 godzinę i 20 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Jeśli wierzch zbyt szybko się przyrumieni, na ostatnie 20 minut przykryj luźno folią. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z foremek na metalową kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn