Irlandzkie ciasto z bombą samochodową

Irlandzkie ciasto z bombą samochodową
Irlandzkie ciasto z bombą samochodową wymaga około 2 godzin i 10 minut od początku do końca. Ten deser ma 825 kalorii , 5 g białka i 37 g tłuszczu na porcję. Za 2,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Mieszanka irlandzkiego likieru śmietankowego, mieszanki ciasta waniliowego, irlandzkiego piwa stout i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 425 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest idealny na ul. dzień patryka . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 24% , to danie jest raczej złe. Wypróbuj irlandzkie ciasteczka z bombą samochodową , irlandzkie babeczki z bombą samochodową i babeczki z bombą samochodową , aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i mąką 2 9-calowe formy do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Za Funt) IZa Funt) I
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
2
Ciasto przełóż do dużej miski do miksowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Ciepłej, Mocnej Zaparzonej Kawy3 łyżki Ciepłej, Mocnej Zaparzonej Kawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
3
Wlej wodę do miarki na 2 szklanki i dodaj tyle irlandzkiej whisky, aby w sumie otrzymać 1 1/3 szklanki płynu (około 10 1/2 łyżek stołowych). Zarezerwuj pozostałą whisky. Ubij mieszaninę whisky i wody, oleju roślinnego i jajek mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, aż masa ciasta zostanie zwilżona; zwiększ prędkość do średniej i ubijaj, aż ciasto będzie gładkie, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
3 łyżki Ciepłej, Mocnej Zaparzonej Kawy3 łyżki Ciepłej, Mocnej Zaparzonej Kawy
2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty
1/2 Funta Pokrojonej W Grube Plastry Piersi Z Indyka Lub Z Rożna, Posiekanej1/2 Funta Pokrojonej W Grube Plastry Piersi Z Indyka Lub Z Rożna, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
4
Ciasto wlać do przygotowanych foremek.
5
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasta staną się złotobrązowe, a wykałaczka wbita w środek ciasta będzie czysta, około 25 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Barwnik Spożywczy W Paście W Kolorze Czerwonym, Niebieskim, Brązowym I CzarnymBarwnik Spożywczy W Paście W Kolorze Czerwonym, Niebieskim, Brązowym I Czarnym
1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
6
Podczas gdy ciasto się piecze, wlej pozostałą irlandzką whisky (około 1 1/2 łyżki stołowej) do rondla, dodaj 1/4 szklanki masła i 1/2 szklanki cukru. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści; gotować aż lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Irlandzka WhiskeyIrlandzka Whiskey
1-1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych1-1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych
świeżo Zebrane Liście Miętyświeżo Zebrane Liście Mięty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
7
Kiedy ciasta są już upieczone, ale wciąż gorące, przebij je dziurkami (dobrze sprawdza się do tego koniec pałeczki) i wlej do otworów syrop whisky. Włóż ciasta z powrotem do piekarnika i piecz przez kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
8
Wyjmij ciasta z piekarnika, pozostaw do ostudzenia w foremkach na 15 minut, następnie wyjmij z foremek i dokończ studzenie na metalowej kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
9
Aby przygotować sos karmelowy, zmieszaj irlandzkie piwo stout z 1/2 szklanki cukru w rondlu na małym ogniu. Gotuj mieszaninę, aż zgęstnieje, około 40 minut, mieszając od czasu do czasu, i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda
StoutStout
świeżo Zebrane Liście Miętyświeżo Zebrane Liście Mięty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
10
Aby przygotować lukier, ubijaj w misce 1 szklankę miękkiego masła za pomocą miksera elektrycznego ustawionego na średnią prędkość, aż masa będzie gładka, następnie stopniowo dodawaj cukier puder, po około 1/2 szklanki na raz. Dopraw solą, następnie dodaj irlandzki likier śmietankowy i ubijaj, aż lukier będzie jasny i puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 10-uncjowe Kubki Z Kremem2 10-uncjowe Kubki Z Kremem
Likier śmietankowyLikier śmietankowy
10 Sztuk Lukrecji Czerwonej Sznurkowej (np. Twizzlers®)10 Sztuk Lukrecji Czerwonej Sznurkowej (np. Twizzlers®)
1-1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych1-1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych
1 Do 1 1/2 Funta Suszonego Makaronu Rigatoni1 Do 1 1/2 Funta Suszonego Makaronu Rigatoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
Litr (około Gęstej śmietanyLitr (około Gęstej śmietany
11
Aby złożyć ciasto, połóż warstwę na naczyniu do serwowania ciasta; wlać irlandzki stout karmelowy na pierwszą warstwę, pozwalając karmelowi spłynąć po bokach warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
StoutStout
12
Na wierzchu ułóż drugą warstwę ciasta, posmaruj kremem maślanym i uformuj lukier w dekoracyjne fale. Nie lukruj boków ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Sztuk Lukrecji Czerwonej Sznurkowej (np. Twizzlers®)10 Sztuk Lukrecji Czerwonej Sznurkowej (np. Twizzlers®)

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti

Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn