Prawdziwy tradycyjny irlandzki chleb sodowy

Prawdziwy tradycyjny irlandzki chleb sodowy
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na europejskie jedzenie. Spróbuj zrobić prawdziwy, tradycyjny irlandzki chleb sodowy w domu. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 265 kalorii, 8 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Kilka osób przygotowało ten przepis i 87 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Najlepiej sprawdza się jako śniadanie, a jego przygotowanie zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i kup sodę oczyszczoną, maślankę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. ul. Dzięki temu przepisowi dzień Świętego Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 91%. Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Prawdziwy irlandzki chleb sodowy, Tradycyjny irlandzki chleb sodowy i Tradycyjny irlandzki chleb sodowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej ciężką patelnię, patelnię grillową lub żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje (1/4 Szklanki) Orzeszków Piniowych3 Uncje (1/4 Szklanki) Orzeszków Piniowych
2
W misce wymieszaj mąkę z solą i przesiej przez sito sodę oczyszczoną. Na środku mąki zrób wgłębienie i wlej maślankę. Szybko wymieszaj mieszaninę na ciasto i wyłóż na posypaną mąką powierzchnię roboczą. Ciasto zagnieść kilka razy, tylko do połączenia się składników. Delikatnie uformuj ciasto w spłaszczony, okrągły placek o grubości około 1/2 cala i pokrój go na ćwiartki nożem posypanym mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Papryki2 łyżki Papryki
1 Niepełna łyżka Soli1 Niepełna łyżka Soli
1/8 łyżeczki Suszonych Płatków Słodkiej Papryki, Opcjonalnie1/8 łyżeczki Suszonych Płatków Słodkiej Papryki, Opcjonalnie
1 1/8 W. Biały Cukier1 1/8 W. Biały Cukier
żółta Cebula, Grubo Pokrojona W Równe Kawałkiżółta Cebula, Grubo Pokrojona W Równe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Dodatkowy Klarowny Ekstrakt WaniliowyDodatkowy Klarowny Ekstrakt Waniliowy
3
Posyp odrobinę mąki na dnie gorącej patelni i smaż kliny od 6 do 8 minut z każdej strony, aż uzyskają złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/8 W. Biały Cukier1 1/8 W. Biały Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje (1/4 Szklanki) Orzeszków Piniowych3 Uncje (1/4 Szklanki) Orzeszków Piniowych

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania z irlandzkiego chleba sodowego. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Bollinger Brut Special Cuvee. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Bollinger Brut Special Cuvee
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn