Sałatka z glazurowanymi bochenkami cukru, ananasem i homarem, przyozdobiona prażonymi orzechami kokosowymi i grillowanymi krewetkami cytrusowymi w stylu kubańskim

Sałatka z glazurowanymi bochenkami cukru, ananasem i homarem, przyozdobiona prażonymi orzechami kokosowymi i grillowanymi krewetkami cytrusowymi w stylu kubańskim
Sałatka z glazurowanym ananasem i homarem, przyozdobiona prażonymi orzechami kokosowymi i krewetkami z grilla w stylu kubańskim, może być właśnie bezglutenowym i pescatarianskim przepisem, którego szukałeś. To danie główne ma 971 kalorii , 16 g białka i 48 g tłuszczu na porcję. Za 11,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Jeśli masz pod ręką kasztany wodne, ogony homara australijskiego, mango i kilka innych składników, możesz to zrobić. To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 48% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Spróbuj grillowania: ananas w polewie rumowej z prażonymi orzechami kokosowymi i lodami waniliowymi , smażony ryż z krewetkami z ananasem i prażonymi orzechami kokosowymi oraz chrupiący lucjan florydzki smażony na patelni z kremem z marakui i sałatką z cytrusów florydzkich i golonym koprem włoskim, przyozdobiony smażonymi krewetkami z Zatoki Florydzkiej i pikantną Dżem z zielonego mango dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka świeżo Mielonego PieprzuMieszanka świeżo Mielonego Pieprzu
2
W dużej misce wymieszaj nasiona wanilii, cukier i rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
1/4 Szklanki Miodu Cytrusowego1/4 Szklanki Miodu Cytrusowego
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
3
Dodać ananasa i marynować przez 15 minut. Smaż ananasa z roztopionym masłem na dużej patelni na średnim ogniu partiami, aż ananas się skarmelizuje. Studzimy i kroimy w małą kostkę. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ogony Homara Australijskiego2 Ogony Homara Australijskiego
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
4
Przetnij ogony wzdłuż i rozłupuj skorupę. Wyciągnij mięso, ale ogon trzymaj na końcu. Doprawiamy Bijolem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Mango, Obranego I Pokrojonego W Drobną Kostkę1/2 Mango, Obranego I Pokrojonego W Drobną Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Mleko *zobacz Uwagę Dotyczącą Pękania KokosówMleko *zobacz Uwagę Dotyczącą Pękania Kokosów
5
Posmaruj masłem. Piec do ugotowania, około 15 minut, kilka razy posmarowując masłem. Schłodzić i pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Wody Kokosowej Lub Mleka *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów1 Szklanka Wody Kokosowej Lub Mleka *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
6
Połącz homara, ananasa, mango, papaję, kasztany wodne, czerwoną paprykę, marchewkę, pędy bambusa, szczypiorek i kapustę i delikatnie wymieszaj z 1/4 szklanki dressingu Lime Mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
(hawajski)(hawajski)
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Zwykły AnanasZwykły Ananas
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
1
Pokrój trzcinę cukrową na 4 szaszłyki o długości około 4 do 5 cali. Doprawiamy Bijolem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(U-12) Krewetki(U-12) Krewetki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kiełki Bambusa, PoćwiartowaneKiełki Bambusa, Poćwiartowane
2
Wymieszaj masło, skórkę i sok owocowy, a następnie posmaruj krewetki mieszanką masła. Grilluj, posmaruj mieszanką masła, aż krewetki będą w pełni ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Wanilii, Przecięta I Wyskrobana1 Laska Wanilii, Przecięta I Wyskrobana
Laska Wanilii, Przecięta I WyskrobanaLaska Wanilii, Przecięta I Wyskrobana
2 Uncje Kasztanów Wodnych, Posiekanych W Julienne2 Uncje Kasztanów Wodnych, Posiekanych W Julienne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Połóż 3–4 chipsy ananasowe na dnie talerza, a na środku umieść kokos. Napełnij kokos sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
BijolBijol
1/4 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/4 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4
Udekoruj podłużnymi frytkami i liśćmi ananasa. Na każdy talerz nałóż łyżkę sosu. Szaszłyk z krewetek oprzyj o kokos i nałóż pod kątem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
BijolBijol
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
5
Zacznij od dodania wszystkiego, od soku z limonki po kolendrę i zmiksuj za pomocą miksera żarnowego, ręcznego miksera elektrycznego lub trzepaczki. Powoli dodawaj olej, kontynuując miksowanie. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. Chipsy ananasowe: Obierz i pokrój ananasa na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
BijolBijol
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Wytnij małe kliny z ananasa, aby utworzyć cienkie plasterki kwiatów.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
8
Drugą połowę przetnij wzdłuż, aby usunąć rdzeń. Zanurzać w syropie cukrowym i układać na macie silikonowej lub papierze pergaminowym na blaszce w piekarniku nagrzanym na 200 stopni na około 4 godziny, aż wyschnie i utworzą się frytki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Wszystkie składniki doprowadzić do wrzenia w małym rondlu. Gdy cukier się rozpuści, zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Wyjmij laskę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona

Składniki

55Orzechy dowolne (posiekane)Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie55Orzechy dowolne (posiekane)Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie114Orzechy dowolne (posiekane)masło, roztopionemasło, roztopione2(zima)masło, roztopionemasło, roztopione1mały kawałeksugar cane (sold at specialty shops)sugar cane (sold at specialty shops)14Orzechy dowolne (posiekane)marchew, rozdrobnionamarchew, rozdrobniona3(zima)drobno posiekany szczypiorekdrobno posiekany szczypiorek2(zima)liście kolendryliście kolendry57Orzechy dowolne (posiekane)fresh coconut, shredded and toastedfresh coconut, shredded and toasted4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyFresh ground pepper medleyFresh ground pepper medley856 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicitrus honeycitrus honey1cytrynowy, z pestką i sokiemcytrynowy, z pestką i sokiem616 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok z limonkiświeżo wyciśnięty sok z limonki1limonka, Skórka i sokilimonka, Skórka i soki2Australian lobster tailsAustralian lobster tails41Orzechy dowolne (posiekane)puree mangopuree mango1mango, peeled and diced smallmango, peeled and diced small2446 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicoconut water or milk *see note about cracking coconutscoconut water or milk *see note about cracking coconuts1pomarańcz, Skórka i sokpomarańcz, Skórka i sok0papaya (Hawaiian), diced smallpapaya (Hawaiian), diced small1to 1 pineapple (depending on size), peeled and sliced into 1/2-inch pieces, rinse and reserve nice leaves, for garnishto 1 pineapple (depending on size), peeled and sliced into 1/2-inch pieces, rinse and reserve nice leaves, for garnish1Dużebiały ananas lub zwykły ananasbiały ananas lub zwykły ananas28Orzechy dowolne (posiekane)kapusta fioletowa, posiekanakapusta fioletowa, posiekana1małeczerwona papryka, pokrojona w kostkę małaczerwona papryka, pokrojona w kostkę mała606 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimiód cytrusowymiód cytrusowy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól morskaSól morska11 funt cukinii,posiekana szalotkaposiekana szalotka8(U-12) shrimp(U-12) shrimp28Orzechy dowolne (posiekane)bamboo sprouts, quarteredbamboo sprouts, quartered100Orzechy dowolne (posiekane)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1fasola waniliowa, pokrojona wzdłuż i zeskrobana z nasionfasola waniliowa, pokrojona wzdłuż i zeskrobana z nasion1vanilla pod, split and scrapedvanilla pod, split and scraped2166 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia57Orzechy dowolne (posiekane)water chestnuts, juliennedwater chestnuts, julienned01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Bijol (Cuban spice mix)Bijol (Cuban spice mix)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Bijol (Cuban spice mix)Bijol (Cuban spice mix)

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay One Maple Winery z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Jedna Maple Winery Chardonnay
Jedna Maple Winery Chardonnay
Dojrzały, tropikalny melon z rześkim cytrusowym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn