Sałatka Garbanzo

Sałatka Garbanzo
Sałatka Garbanzo to bezglutenowa i wegetariańska przekąska z dodatkiem lakto ovo . Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 110 kalorii . Za 49 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 12 osób. Jeśli masz pod ręką sól, pieprz, bazylię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 46% . Podobne przepisy to śródziemnomorska sałatka garbanzo , brokuły garbanzo i kurczak-garbanzo .

Instrukcje

1
W dużej misce sałatkowej wymieszaj fasolę, pomidory, seler, cebulę i ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
2
W małej misce wymieszaj składniki dressingu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
3
Wlać mieszaninę fasoli; wrzucić do płaszcza. Schłodzić aż do podania.
4
Podawać łyżką cedzakową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Dutton-Goldfield Dutton Ranch z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 43 dolarów za butelkę.
Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay
Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay
Rok 2013 był kolejnym znakomitym sezonem wegetacyjnym w rosyjskiej dolinie rzeki; ciepła wiosna, wspaniała pogoda kwitnienia i długi, umiarkowany sezon dojrzewania. Nasze bloki do mieszanki Dutton Ranch zebrano między 9 września a 11 października; owoce były pięknie czyste i dojrzałe i dały nam wina o kwaśnym kręgosłupie i soczystych aromatach cytrusów i owoców pestkowych, które tak uwielbiamy z naszej okolicy. To wino charakteryzuje się świeżością i równowagą: w nosie prowadzi z nutami cytryny Meyera, gruszki i minerałów, z nutami tropikalnymi i imbirowymi. W ustach soczystość tego sezonu równoważona jest solidną kwasowością i rozwijającym się rdzeniem owocowym, który sprawia, że chcesz do niego wracać. Kwaśna kula cytrynowa, dojrzała gruszka i odrobina zielonego jabłka uzupełniają profil owocowy, a stalowa mineralność i słodka śmietanka dodają złożoności, którą kochamy w tym winie. Umiarkowany alkohol i charakterystyczna soczysta kwasowość Green Valley zapewniają świeży, utrzymujący się cytrusowo-imbirowy finisz. Jest to wino, które ewoluuje w kieliszku i z łatwością wynagrodzi 5 lat leżakowania w piwnicy, ale oba będą stanowić wyzwanie ze względu na swój natychmiastowy urok.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia9
Magazyn