To czas na takie rzeczy, jak gotowanie w jednym garnku i łączenie wszystkich smaków mięsa, warzyw i innych pyszności w obfitych przepisach.
Wspaniale jest spędzić czas przygotowując przystawki, może lekką zupę z bulionu, a następnie danie rybne, a następnie przejść do bogatszych, cięższych kombinacji mięsnych. Ale kiedy bardziej martwisz się terminami w pracy, dziećmi odrabiającymi lekcje i wszystkimi rzeczami, które rzuca nam życie, nadszedł czas na prostotę.
Pieczenie w naczyniach żaroodpornych lub wolnowarach pozwala nam naprawdę po prostu rzucić składniki razem i pozwolić piekarnikowi o wysokiej temperaturze wykonać całą pracę za nas.
Kluczem do sukcesu są odpowiednio dobrane składniki i przepisy, których możesz się trzymać. Dobrą wskazówką jest wysłanie do siebie e-maila z ulubionymi daniami z jasnymi nagłówkami tematów, a następnie skrócisz czas szukania tego typu instrukcji. Wypróbuj z kilkoma naszymi super prostymi sugestiami z tej przepysznej listy.
Innym świetnym pomysłem jest marynowanie kilku kawałków mięsa lub kurczaka w noc poprzedzającą gotowanie, aby wiele smaków było już zajętych.
Inną świetną metodą na środek tygodnia jest próba wykorzystania resztek składników w lodówce i zrobienie obfitej pikantnej zupy, w końcu tak właśnie przygotowywano uwielbiane „chłopskie” dania.