Tłuczona żółta rzepa z chrupiącą szalotką
Tłuczona żółta rzepa z chrupiącą szalotką to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Za 66 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 2G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, koszernej soli, 6 szalotek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wielki. Spróbuj Puree z rzepy Union Square Cafe z chrupiącą szalotką, Tajski Kurczak z chrupiącą szalotką w żółtym ryżu (Kao Moke Gai), oraz Tłuczone ziemniaki z chrupiącą szalotką dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej i niesolone masło w rondlu na średnim ogniu, aż osiągnie 220 stopni F. zmniejsz ogień do małego, dodaj szalotki i gotuj, aż uzyskają bogaty złoty kolor, 30 do 40 minut. Temperatura powinna pozostać poniżej 260 stopni F. od czasu do czasu mieszaj szalotki, aby upewnić się, że równomiernie się zarumienią.
Wyjmij je z oleju łyżką cedzakową, dobrze odcedź i rozłóż do ostygnięcia na ręcznikach papierowych. Po wyschnięciu i pokrojeniu można je przechowywać w temperaturze pokojowej pod przykryciem przez kilka dni.
Obierz rzepę, aby usunąć woskowe skórki i pokrój je na obfite 1-calowe kawałki.
Umieść je w rondelku z wodą do przykrycia i 1 łyżeczką soli. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż łatwo przebić nożem do obierania, około 35 minut.
W osobnym rondlu podgrzej mleko i solone masło na małym ogniu, aż masło się rozpuści, a mleko zacznie się gotować.
Zmiksuj rzepę w kilku partiach w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze. Przy pracującym silniku dodaj stopione masło i mleko stałym strumieniem. Rzepa powinna być gładka.
Przecier włożyć do rondla, doprawić 1 łyżeczką soli i pieprzem i podgrzać, mieszając, na średnim ogniu.
Podawaj na gorąco, obficie posypane chrupiącą szalotką.