Inne surowe warzywa, takie jak pomidory, cebula, ogórki, papryka i buraki, mogą dodać smaku i zabarwić zieloną sałatę. We Francji kawałek suchego chleba natarty czosnkiem, chapon, jest czasami dodawany do sałatki, aby go doprawić. Sałatka Cezar, wynaleziona w Tijuanie w Meksyku w latach 20. XX wieku, to zielona sałatka rzymska z mocno przyprawionym dressingiem z tłuczonych anchois, oliwy z oliwek, soku z cytryny, jajka i parmezanu, przyozdobionego grzankami.
Zielone sałatki są bardzo wszechstronne i wypełnione sezonowymi zieleniami i warzywami. Są idealne na rozrywkę lub po prostu dodaj trochę piersi z kurczaka lub ulubionego białka, a otrzymasz zdrowy lunch lub kolację.
Nie spiesz się i połącz naprawdę pyszne smaki i dodaj odrobinę dressingu, a uzyskasz doznanie smakowe, które jest przepełnione świeżością i smakiem. Twoje samopoczucie będzie ci wdzięczne.