Mieszana Zielona sałatka z chipsami Parmigiano może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści ziół, ogórek, warzywa sałatkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 41 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zielona Sałatka Z Jabłkami, Chipsami Parmezanowymi I Winegretem Musztardowym, Mieszane warzywa z chrupkami parmezanu, oraz Sałatka Mieszana Zielona.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Linia tacy blachy z matą silikonową. Wykonaj 4 równe, bardzo cienkie kółka Parmigiano na macie. Upewnij się, że kręgi nie dotykają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Piec 7 do 8 minut lub aż ser topi się, zwrócił złoty brąz i wygląda jak koronki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Wyjmij tacę z piekarnika i pozostaw chipsy do ostygnięcia przez około 1 minutę. Za pomocą szpatułki wyjąć chipsy z maty silikonowej i rezerwy na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
Napełnij zlew zimną wodą. Wrzucić wszystkie warzywa sałatkowe i delikatnie swish aż cały brud i żwir spada na dno miski. Delikatnie wyjmij zieleninę z wody i włóż do salaterki. Jeśli zielenie są szczególnie brudne opróżnij zlew, spłucz, aby pozbyć się brudu i powtórz proces. Zakręć zielenią, aż będą suche i nadal bardzo świeże. Jeśli nie używasz zieleni od razu, przechowuj je luźno owinięte w papierowe ręczniki, a następnie zapakowane w plastikowe torby w wyraźniejszej szufladzie lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Salad Spinner
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
W dużej misce umieść zieleninę i zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Skropić połowę oleju i octu i doprawić solą. Używając rąk, delikatnie wrzucić sałatkę połączyć. Spróbuj!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Dodać pozostały olej i ocet, w razie potrzeby i ponownie doprawić solą, w razie potrzeby (prawdopodobnie będzie). Sałatka powinna być bardzo aromatyczna, ale nie rozmoczona.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Ułóż sałatkę na poszczególnych talerzach sałatkowych lub miseczkach.