Mrożone Ciasto Bezowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Mrożone Ciasto Bezowe. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis wegetariański z dodatkiem lakto ovo zawiera 355 kalorii , 4 g białka i 22 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 53 fanów. Mieszanka ekstraktu waniliowego, gęstej śmietany do ubijania, soli morskiej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 8 godzin . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 30% . Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to mrożone ciasto bezowe , mrożone ciasto bezowe z marakui i mrożone ciasto cytrynowe bezowe .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: Jeden worek do wyciskania wyposażony w gładką końcówkę 1/2 cala
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej go do 200 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym. Za pomocą ołówka narysuj na pergaminie dwa koła o średnicy 8 cali, obok siebie.
Białka ubić na puszystą masę w mikserze z końcówką do ubijania. Stopniowo dodawaj najdrobniejszy cukier, około 1 łyżkę stołową na raz, przy maszynie pracującej na średnio-niskiej prędkości, aż mieszanina będzie miała miękkie szczyty. Ubić śmietankę z kamienia nazębnego i sól. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż mieszanina będzie gęsta i będzie sztywna, od 3 do 5 minut. Ubij ekstrakt waniliowy.
Umieść bezę w rękawie cukierniczym. Wytnij bezę na przygotowanej blasze do dwóch 8-calowych okręgów, kierując się narysowanymi okręgami.
Piec, aż będzie chrupiący, 2 godziny. Wyłącz piekarnik i pozostaw bezy do całkowitego ostygnięcia, gdy są jeszcze w piekarniku, około 2 godzin.
Na krem: Ubij śmietanę na wysokich obrotach, aż będzie gęsta, za pomocą elektrycznego miksera ręcznego.
Dodać cukier puder i ekstrakt waniliowy. Kontynuuj ubijanie na wysokich obrotach, aż krem będzie sztywny.
Dodać maliny i ubijać, aż połączą się z kremem.
Na każde kółko bezy nałóż jedną trzecią kremu.
Umieść 1 okrąg na drugim, aby utworzyć 2 warstwy.
Pozostałym kremem smarujemy boki ciasta.
Udekoruj świeżymi malinami, jeśli używasz, i zamroź ciasto, aż będzie twarde, na 3 godziny.
W małym rondlu wymieszaj maliny, ocet i syrop klonowy. Lekko rozgnieć maliny za pomocą widelca. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj, aż zgęstnieje, 25 do 30 minut. Przecedź mieszaninę przez drobne sito i pozostaw do ostygnięcia.
Sposób podania: Pozostaw ciasto w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Ciasto pokroić w kliny i ułożyć na talerzach.
Skropić syropem i podawać.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "