Kurczak i fasola kokosowa Curry

Kurczak i fasola kokosowa Curry
Kurczak i fasola kokosowa Curry jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.7 za porcję. Jeśli masz nasiona kminku, wrzącą gorącą wodę, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Zielone Curry Kokosowy Rosół, oraz Curry z kurczakiem, ziemniakami i zieloną fasolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozbić tamaryndowca, następnie dodać do wrzącej gorącej wody (1/2 szklanki) w żaroodpornej misce i moczyć 15 minut. Masuj tamaryndowca widelcem, aż miąższ się rozpuści, a następnie wlej mieszaninę tamaryndowca przez sito o drobnych oczkach do małej miski, mocno naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej cieczy. Wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
EkstraktEkstrakt
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Drażetki Z Perłowymi CukierkamiDrażetki Z Perłowymi Cukierkami
2
Podgrzej suchą patelnię 10-calową ciężką (najlepiej żeliwną) na umiarkowanie małym ogniu do gorąca, około 2 minut, a następnie grzać kolendrę i nasiona kminku, stale mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
KolendraKolendra
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj 12 liści curry i tosty, stale mieszając, aż liście zwinięte i ciemnieją, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
TostyTosty
4
Dodaj 4 chiles i tosty, stale mieszając, aż ciemniejszy odcień, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
5
Przełożyć na talerz i ostudzić całkowicie, a następnie drobno zmielić w szlifierce.
6
Kurczaka osuszyć i posypać 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
7
Podgrzać 2 łyżki oleju w szerokim 6-quart ciężkiego garnka na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy kurczak w 2 partiach, boki skóry w dół pierwszy, obracając raz, o 8 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Przenieść na talerz.
9
Z garnka wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu, następnie cebulę ugotować na umiarkowanym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż brzegi będą złote, 5 do 8 minut. Zmniejsz ogień do umiarkowanie niskiego, następnie dodaj mieszankę mieloną, czosnek, kurkumę i pozostałą łyżeczkę soli i gotuj, często mieszając (aby zapobiec przypaleniu), około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dodaj mleko kokosowe i płyn tamaryndowca i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż rozpuszczą się jakiekolwiek substancje stałe mleka kokosowego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
TamaryndTamarynd
KokosKokos
MlekoMleko
11
Dodaj kurczaka, boki skóry, w 1 warstwie (kurczak nie będzie całkowicie pokryte płynem)i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
12
Podczas gotowania na wolnym ogniu z kurczaka, gotować fasolkę szparagową w garnku 8-quart wrzącej osolonej wody, aż będzie chrupiąca, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
13
Odcedzić i przenieść do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drażetki Z Perłowymi CukierkamiDrażetki Z Perłowymi Cukierkami
14
Dobrze spuścić.
15
Po zakończeniu gotowania kurczaka, przenieść szczypcami do deski do krojenia, zastrzegając sos w garnku, i połowę każdej piersi kurczaka po przekątnej przez kość. Włożyć kurczaka do głębokiego naczynia i ogrzać, przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzczypceSzczypce
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
GarnekGarnek
16
Dodaj fasolkę szparagową do sosu kokosowego i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie miękka, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
KokosKokos
SOSSOS
17
Podczas gdy fasola gotować, ciepła pozostałą łyżkę oleju w 10-calowej patelni ciężkich na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Dodać nasiona gorczycy, następnie przykryć patelnię i gotować, aż nasiona zrobić popping dźwięki, o 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Zdjąć pokrywkę, następnie dodać pozostałe 15 liści curry i 2 chiles i gotować, mieszając, aż liście trzeszczą i chiles lekko przyciemnić, o 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Papryka ChiliPapryka Chili
20
Wlać gorącą mieszaninę oleju na sos kokosowy i fasolę, a następnie wymieszać, aby połączyć. Doprawiamy solą, następnie sosem łyżeczkowym i fasolą dookoła kurczaka. W razie potrzeby wyrzucić całe chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KokosKokos
Papryka ChiliPapryka Chili
FasolaFasola
SOSSOS
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
* Sos z kurczaka i kokosa, bez zielonej fasoli i oleju przyprawowego, można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.* Fasolkę szparagową można ugotować i odświeżyć 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie.* Czasami nazywane meetha neem lub kari patta, liście curry są dostępne na rynkach indyjskich i azjatyckich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Cały KurczakCały Kurczak
KokosKokos
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr) z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn