Chicken Piccata
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Piccatan. Za 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 233 kalorii, 29g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś masło, ząbki czosnku, substytut jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sok z cytryny, możesz podążać za tym daniem głównym z Kruche ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym {hołd dla cioci Roxanne} jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chicken Piccata, Chicken Piccata, oraz Chicken Piccata dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Spłaszcz kurczaka do 1/4 cala. grubość. W płytkim naczyniu połącz substytut jajka, 2 łyżki wina lub bulionu, 2 łyżki soku z cytryny, czosnek i ostry sos pieprzowy. W innym płytkim naczyniu połącz mąkę, parmezan, pietruszkę i sól. Posmaruj kurczaka mieszanką mąki, zanurz w mieszance zastępującej jajko, a następnie ponownie posmaruj mieszanką mąki.
Na dużej patelni nieprzywierającej zrumień cztery połówki piersi kurczaka W 1-1/2 łyżeczkach oleju przez 3-5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy soki będą czyste.
Odcedź kapanie. Powtórz z pozostałym kurczakiem i olejem.
Na tej samej patelni rozpuść masło.
Dodaj pozostałe wino lub bulion i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj bez przykrycia, aż sos zmniejszy się o jedną czwartą.