Pokruszone młode ziemniaki z Creme Fraîche i popękaną kolendrą

Pokruszone młode ziemniaki z Creme Fraîche i popękaną kolendrą
Pokruszone młode ziemniaki z Crème Fraîche i popękana kolendra mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, soli morskiej, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Curtis Stone ' s ONION Bhaji z kolendrą Crème Fraîche, Schłodzona Żółta zupa z dyni i porów z kolendrą i cytrynowym Crème Fraîche, oraz Zapiekane ziemniaki z Creme Fraiche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozrzucić nasiona kolendry na dnie małej patelni. Tost na umiarkowanie małym ogniu, potrząsając patelnię często, przez 3 do 4 minut lub aż pojawi się tylko powiew ich zapachu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Umieść arkusz ręcznika papierowego na powierzchni roboczej i wylej na nią nasiona. Użyj boku noża szefa kuchni lub płaskiego dna ciężkiego szkła, aby zmiażdżyć nasiona. Ostrożnie przechylić nasiona do małej miseczki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść ziemniaki w dużym garnku z wystarczającą ilością zimnej wody, aby pokryć je o 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodać sól koszerną do smaku (około 1 łyżeczki na ćwiartkę). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu końcówką noża, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Odcedzić ziemniaki i wrócić do garnka. Przykryć i ogrzać, aż będzie gotowy do podania. Tuż przed podaniem przełożyć je do płytkiej zapiekanki. Używając noża do parowania, w razie potrzeby obrać ziemniaki. Za pomocą widelca lub masher ziemniaków, zmiażdżyć ziemniaki delikatnie, aby po prostu podzielić je otworzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Posypać lekko solą morską. Wymieszać crme frache aż będzie gładka i łyżką do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
7
Masło pokroić na małe kawałki i posypać ziemniakami. Kolendrę rozsypać na wierzchu, posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Wierzch ze szczypiorkiem, w razie potrzeby, przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn