Pikantne Pieczone Jabłka
Przyprawione Pieczone Jabłka zajmuje około 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis wegetariański z dodatkiem lakto ovo zawiera 405 kalorii , 3 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 osobom. Za 1,32 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup skórkę pomarańczową, mieloną gałkę muszkatołową, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wybitny wynik łyżką wynoszący 23% . Przyprawione pieczone jabłka z orzechami włoskimi , pieczone brie z klonowymi przyprawionymi jabłkami i pieczona szynka w miodzie z przyprawionymi jabłkami i brzoskwiniami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz rodzynki, orzechy i skórkę pomarańczową; odłożyć na bok. W rondlu zagotuj brązowy cukier, wodę, masło, cynamon i gałkę muszkatołową. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Jabłka wydrążyć i umieścić w nienatłuszczonym pojemniku o pojemności 1-1/2-qt. naczynie do pieczenia; wypełnić mieszanką rodzynkową.
Wlać mieszaninę cukru na jabłka i wokół nich.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 30-35 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "