Klasyczną radą jest korzystanie z tego, co jest łatwiej dostępne na rynku. Naprawdę najlepiej kupować i gotować potrawy sezonowe. Jak wiemy, jest to doskonały czas na drób, a także dobry czas na gotowanie kawałków mięsa, które wytrzymają około godziny w naczyniu żaroodpornym lub gorącym garnku.
W przypadku niektórych z tych zimowych dań po prostu posiekaj wspaniałe warzywa korzeniowe, takie jak ziemniaki i marchewki, aby gotować powoli.
Gotowanie w stylu francuskim oznacza czasem dodanie dużej ilości wina do wołowiny lub wieprzowiny, co nadaje kuchni nieodparty aromat. Upewnij się, że masz przyzwoity zapas, który możesz wykorzystać w niektórych z tych potraw. Być może rozważ zrobienie partii domowego bulionu z kurczaka, a następnie zamrożenie w kostki. Jest to bardzo proste do zrobienia z kilkoma podstawowymi składnikami i naprawdę doda smaku niektórym obfitym przepisom.
Przyjrzyj się uważnie naszym „10 posiłkom idealnym na zimne dni”, ponieważ jesteśmy pewni, że każdy znajdzie tu coś pysznego!