Groch z szynką: Piselli al Prosciutto
Groszek z szynką: Piselli al Prosciutto może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szparagi, groch i bazylia (Piselli con Asparagi e Basilico), Spezzatino di vitello con piselli (gulasz cielęcy z groszkiem), oraz Seppie coi piselli alla romana (duszona kałamarnica i groszek w stylu rzymskim) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzej bulion wołowy do prawie wrzenia.
Zdjąć z ognia i odstawić. Rozgrzej grill lub brojlery.
W 12 do 14-calowej patelni saute, rozgrzać masło i tłuszcz wieprzowy na dużym ogniu, aż masło pieni się i ustąpi.
Dodaj cebulę i saute na dużym ogniu 3 protokół.
Dodać bulion, groch, cukier, sól i pieprz i saute 5 protokół.
Tymczasem, grill lub pieczywo.
Dodać prosciutto do patelni saute, wrzucić na dużym ogniu 1 minutę, dostosować przyprawy i służyć z pieczywem z grilla.