Becel® Pieczone słodkie ziemniaki z syropem klonowym
Przepis Becel® Pieczone słodkie ziemniaki z syropem klonowym można przygotować w około 1 godzinę i 45 minut . Jedna porcja zawiera 240 kalorii , 4 g białka i 2 g tłuszczu . Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,04 USD za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Świetnie sprawdza się jako dość niedroga przystawka. Ten przepis zachwycił 13 osób. Mieszanka słodkich ziemniaków, margaryny o maślanym smaku, gałki muszkatołowej i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 89% . Ten wynik jest niesamowity. Sekretny składnik (syrop klonowy): puree ze słodkich ziemniaków z klonu , glazurowane słodkie ziemniaki z syropem klonowym i limonką oraz pieczone słodkie ziemniaki z klonu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Słodkie ziemniaki nakłuj w kilku miejscach, aby umożliwić ujście pary.
Ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec przez 60 do 70 minut lub do momentu, aż zmiękną.
Pozwól słodkim ziemniakom lekko ostygnąć. Przekrój wzdłuż i wydrąż miąższ do średniej miski. Za pomocą widelca rozgnieć słodkie ziemniaki i margarynę Becel® Buttery Taste do uzyskania pożądanej konsystencji.
Wymieszaj syrop klonowy, margarynę i gałkę muszkatołową. Przełożyć łyżką do naczynia żaroodpornego lekko natłuszczonego margaryną Becel® Buttery Taste. Wygładź wierzch i przykryj pokrywką lub folią. Podgrzewaj w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 20 do 30 minut.
(Można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce. Podgrzewaj ponownie w piekarniku przez 10 minut dłużej. Aby podgrzać w kuchence mikrofalowej, włącz kuchenkę mikrofalową na poziomie Wysokim (100%) na około 5 minut, raz mieszając, aż się rozgrzeje. Obróć raz, jeśli nie masz gramofon.)