Becel® Pieczone słodkie ziemniaki z syropem klonowym
Pieczone słodkie ziemniaki Becel® z syropem klonowym to dodatek na 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 240 kalorii . Za 1,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga syropu klonowego, margaryny o smaku maślanym, gałki muszkatołowej i słodkich ziemniaków. Ten przepis polubiło 13 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 89% wyniku , co jest wynikiem niesamowitym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Sekretny składnik (syrop klonowy): puree ze słodkich ziemniaków z klonu , glazurowane słodkie ziemniaki z syropem klonowym i limonką oraz pieczone słodkie ziemniaki z klonu .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Słodkie ziemniaki nakłuj w kilku miejscach, aby umożliwić ujście pary.
Ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec przez 60 do 70 minut lub do momentu, aż zmiękną.
Pozwól słodkim ziemniakom lekko ostygnąć. Przekrój wzdłuż i wydrąż miąższ do średniej miski. Za pomocą widelca rozgnieć słodkie ziemniaki i margarynę Becel® Buttery Taste do uzyskania pożądanej konsystencji.
Wymieszaj syrop klonowy, margarynę i gałkę muszkatołową. Przełożyć łyżką do naczynia żaroodpornego lekko natłuszczonego margaryną Becel® Buttery Taste. Wygładź wierzch i przykryj pokrywką lub folią. Podgrzewaj w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 20 do 30 minut.
(Można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce. Podgrzewaj ponownie w piekarniku przez 10 minut dłużej. Aby podgrzać w kuchence mikrofalowej, włącz kuchenkę mikrofalową na poziomie Wysokim (100%) na około 5 minut, raz mieszając, aż się rozgrzeje. Obróć raz, jeśli nie masz gramofon.)