Pudding ryżowo-dyniowy

Pudding ryżowo-dyniowy
Pudding Dyniowo-Ryżowy to deser przeznaczony dla 2 osób. Jedna porcja zawiera 846 kalorii , 27 g białka i 2 g tłuszczu . Za 5,79 USD za porcję ten przepis pokrywa 44% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 49 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup cukier, puree z dyni, odtłuszczone mleko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 98% , to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pudding z dyni ryżowej , Pudding z dyni i ryżu z dyni .

Instrukcje

1
W rondlu na dużym ogniu zagotuj wodę i dodaj ryż. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 7 minut; dobrze odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Używając tego samego rondla, zagotuj mleko na średnim ogniu. Wymieszaj ryż, laskę wanilii i sól. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż ryż będzie bardzo miękki i wchłonie większość mleka, od 15 do 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zdejmij rondelek z ognia, wyrzuć laskę wanilii i dodaj cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodziePokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem 2-litrowe naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Barwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I CzerwonejBarwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I Czerwonej
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 BlokuBardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
5
Do dużej miski wlej połowę mieszanki budyniu ryżowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
6
Dodać puree z dyni, mielony cynamon, mielony imbir i mieloną gałkę muszkatołową. Wyłóż łyżką dyniowy pudding ryżowy na przygotowane naczynie do zapiekania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Barwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I CzerwonejBarwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I Czerwonej
7
Wymieszaj rodzynki z pozostałą mieszanką budyniu ryżowego i wyłóż na pudding ryżowy z dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Piec bez przykrycia do twardości, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 BlokuBardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
9
Podawać na ciepło, ewentualnie posypane cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti

Budyń świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn