Figi są wyjątkowo słodkimi owocami i są znane nie tylko ze swojego smaku, ale także wyglądu. Figi składają się z wielu skomplikowanych struktur i są pięknie ubarwione, zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz. Jednak to smak naprawdę wyróżnia figi, a ponieważ jest tak bogaty i wszechstronny, można je włączyć do wielu różnych potraw.
Figi są zbierane, gdy są dojrzałe. Jednak nie można ich przechowywać zbyt długo i chociaż suszone figi są również niesamowite i smaczne, figi są naprawdę najlepsze, gdy są świeże. Gdy są świeże, możesz z nich tworzyć najsmaczniejsze desery i wypieki. Można je również grillować i łączyć z różnymi rodzajami mięs. Alternatywnie można je połączyć z serem.
Na tej stronie znajdziesz zbiór przepisów, które wymagają świeżych fig i jesteśmy pewni, że po wypróbowaniu kilku z nich zaczniesz cieszyć się sezonem świeżych fig rok po roku.