Pomarańczowe Ciasto Chrupiące
Pomarańczowe Ciasto Crunch może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Ten wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 10 osób i kosztuje 79 centów za porcję . Jedna porcja zawiera 437 kalorii , 6 g białka i 28 g tłuszczu . Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . 8 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 29% . Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Orange Crunch Cake , Orange Crunch Cake i Orange Crunch Cake z Bubble Room .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Natłuścić i posypać mąką 10-calową formę do pieczenia bułek.
Utrzyj masło lub margarynę z 1 szklanką cukru.
Dodaj jajka i dobrze ubij mikserem elektrycznym na średnich obrotach.
Wymieszać ze śmietaną i wanilią.
Połącz mąkę i sodę oczyszczoną: dodaj do ubitej masy, miksuj tylko do momentu, aż masa będzie wilgotna. Wymieszaj rodzynki, orzechy włoskie i skórkę pomarańczową.
Wlać ciasto do przygotowanej formy.
Piec przez 60 minut lub do momentu, gdy drewniany patyczek będzie czysty. Studzimy ciasto w formie przez 5 minut.
Rozpuść 1/2 szklanki cukru w soku pomarańczowym.
Polej gorące ciasto. Całkowicie ostudzić na patelni.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser można połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.