Lasagne Z Dzikimi Grzybami
Lasagne z dzikimi grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Ten przepis służy 12. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pomidory w soku, wrzącą gorącą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lasagne Z Dzikimi Grzybami, Lasagne z pieczarkami z kremem parmezan, oraz Lasagne z kiełbasą i grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, aż się stopi, następnie dodać mąkę i gotować zasmażkę na małym ogniu, ubijając, 3 minuty.
Dodać gorące mleko w szybkim strumieniu, energicznie ubijając, i ubić czosnek i sól. Doprowadzić do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień i dusić, ubijając od czasu do czasu, 10 minut, a następnie usunąć czosnek i dodać pieprz.
Wlać wrzącą gorącą wodę nad porcini w misce i odstawić, aż zmiękną, o 20 protokół.Wyciągnij porcini, wyciskając nadmiar płynu z powrotem do miski,a następnie spłucz, aby usunąć ziarno.
Płyn do namaczania wlać przez sito wyłożone zwilżonym ręcznikiem papierowym do innej miski. Porcini posiekać i dodać do moczenia płynu.
Cebulę ugotować w oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 4 do 5 minut, a następnie wymieszać pomidory z sokiem, cukier, borowiki z płynem do namaczania, i 1 łyżka bazylii. Dusić, często mieszając, aż pomidory zostaną podzielone na masywny sos, o 25 protokół. Wymieszać z solą i pozostałą łyżką bazylii.
Makaron lasagne ugotować w 6-do 8-kwartowym garnku wrzącej osolonej wody przez 8 minut (makaron nie będzie gotowany), następnie odcedzić i przenieść do miski z zimną wodą.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Rozprowadzić 1 szklankę beszamelu na dnie maślanego naczynia do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali, zachowując pozostałą część na ostatnią warstwę.
Odcedzić 3 makaron lasagne w 1 warstwie na ręczniku kuchennym i ułożyć na beszamelu w naczyniu do pieczenia.
Makaron rozprowadzić równomiernie w naczyniu z jedną trzecią sosu pomidorowego z grzybami i posypać 1/3 szklanki sera. Makaron, sos pomidorowy z grzybami i ser powtórz dwa razy, a następnie przykryj 3 Ost.makaronem lasagne.
Pozostałą beszamel rozprowadzić na wierzchu i posypać pozostałym 3/4 szklanki sera.
Piec, odkryte, aż lasagne bulgotanie i top jest rumiane, 30 do 35 minut.
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 15 minut przed cięciem.
* Sosy pomidorowe beszamelowe i grzybowe można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić osobno, przykryć. Przed użyciem doprowadzić sosy do temperatury pokojowej.* Można złożyć lasagne 1 dzień wcześniej i schłodzić, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.