To świetna pora roku na gotowanie z zielonymi warzywami liściastymi i odkrywanie przepisów, które mogą oferować nowe spojrzenie na stare standardowe składniki. Sprawdź lokalnych sprzedawców szpinaku, jarmużu i wszystkiego, co zielone. Staje się faktem, że tego rodzaju warzywa mogą pomóc w zapobieganiu sezonowym zaburzeniom afektywnym (SAD), więc to świetna premia!
Innym wspaniałym źródłem dobroci jest soczewica i fasola. Są bogate w białko i kwas foliowy. Pomyśl o kilku opcjach wegetariańskich w okresie przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia, ponieważ sprawi to, że wszystkie bogate świąteczne potrawy będą smakować jeszcze lepiej!
Sezon na owoce cytrusowe też trwa. Zaopatrz się w pomarańcze, kiwi i limonki, aby wzmocnić swoją odporność i zwiększyć zapasy witaminy C. Oczywiście istnieje kilka pysznych sposobów na włączenie ich do diety, ale nie zapominaj, że nawet prosta sałatka owocowa może być wszystkim, czego potrzebujesz po jednym z naszych doskonałych propozycji przepisów na główny posiłek.