Zapiekanka z krewetkami Gumbo to pescatarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 17g białka, 14g tłuszczu i w sumie 398 kalorii. Za $1.96 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, mieszankę muffinek kukurydzianych, wywar rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sól, możesz podążać za tym daniem głównym z Przepis Na Obroty Jabłek jako deser. Z łyżką wynik 53%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Shrimp Gumbo, Shrimp Gumbo, oraz Shrimp Gumbo.
Instrukcje
1
Na żelaznej patelni podsmaż cebulę i seler na oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj liście laurowe, tymianek, przyprawę cytrynowo-pieprzową i przyprawę domową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Liście Laurowe
Tymianek
3
Wlać wywar i dodać pomidory i okrę. Przykryj garnek i delikatnie gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Stado
Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Zdjąć z ognia i dodać krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
5
Aby przygotować polewę, Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Wymieszaj jajko i mleko, dodaj do mieszanki muffinek i połącz, aż dobrze się wymieszają. Upuść łyżki stołowe na gorącą mieszankę krewetek, pozostawiając środek odkryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muffin Mix
Krewetki
Mleko
Jajko
7
Piec 15 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Wymieszaj składniki i przechowuj w hermetycznym pojemniku do 6 miesięcy.
Krewetki w menu? Spróbuj połączyć się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować, jest Honig Rutherford Reserve Sauvignon Blanc. MA 4,2 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Honig Rutherford Reserve Sauvignon Blanc
Jasna kwasowość i rześka świeżość, ze smakami soczystej brzoskwini, marakui i grejpfruta-a także kuszącymi aromatami jaśminu i skórki z cytryny. Średnio mocny, z trwałym wykończeniem.Mieszanka: 91% Sauvignon Blanc, 8% Semillon, 1% Muscat