Pleciony Chleb
Warkocz Chleb wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten przepis podaje 32 porcje i kosztuje 56 centów za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 231 kalorii , 7 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Mieszanka mąki chlebowej, maku, mąki kukurydzianej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 32% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Chleb w Warkoczu , Chleb w Warkoczu i Chleb w Warkoczu z Nutellą .
Instrukcje
W misce wymieszaj 5 szklanek mąki, drożdże, cukier i sól.
Podgrzej wodę, masło i miód do temperatury 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; uderzaj na średniej prędkości. Oddziel jedno jajko; schłodzić białko jaja.
Do mieszanki drożdżowej dodać żółtko i pozostałe jajka; ubijaj, aż będzie gładkie.
Dodajemy tyle pozostałej mąki, aby powstało sztywne ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Ciasto zagnieść i podzielić na pół. Podziel każdą porcję na trzy części; z każdego uformuj linę o długości około 18 cali.
Posyp dwie natłuszczone blachy do pieczenia mąką kukurydzianą; umieść po trzy liny na każdej blasze do pieczenia i warkocz. Mocno ściśnij końce i wsuń pod spód. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż objętość prawie się podwoi, około 45 minut.
Ubij zimną wodę i zarezerwowane białko jaja; posmaruj ciasto.
Posypać sezamem lub makiem.
Piec w temperaturze 375° przez 18-20 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia.
Zdjąć z patelni na druciane stojaki.