Lekkie kebaby z kurczaka
Lekkie kebaby z kurczaka to przepis bezglutenowy i bezmleczny, składający się z 6 porcji. Za 2,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 279 kalorii , 28 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką grzyby, paprykę, sos worcestershire i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 59% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Spicy Bud Light Lime Kebaby z kurczaka , Łatwe ciasto marchewkowe z lekkim lukrem maślanym (przepis na lekkie masło) i Łatwe ciasto marchewkowe z lekkim lukrem maślanym (przepis na lekkie masło) .
Instrukcje
Każdą połówkę piersi kurczaka przekrój na trzy wzdłużne paski.
Umieść kurczaka w dużej, zamykanej plastikowej torbie.
Umieść zieloną paprykę, cebulę i grzyby w innej dużej, zamykanej plastikowej torbie.
W dużej misce wymieszaj sos sałatkowy, sos sojowy, sos Worcestershire i sok z cytryny.
Usuń 1/3 szklanki; przykryć i przechowywać w lodówce. Podzielić pozostałą mieszankę sosu sałatkowego pomiędzy kurczaka i warzywa; zamknij obie torby i zajmij się płaszczem. Przechowywać w lodówce przez 4 godziny lub przez noc, od czasu do czasu obracając.
Odcedź i wylej marynatę z kurczaka i warzyw. Na 18 metalowych lub namoczonych drewnianych patyczków do szaszłyków nabijaj na przemian kurczaka i warzywa. Grilluj na średnim ogniu przez 12-15 minut lub do momentu, aż sos z kurczaka będzie przezroczysty, od czasu do czasu obracając i polewając zarezerwowaną marynatą.