Smażone ostrygi i krewetki Po' Boys

Smażone ostrygi i krewetki Po' Boys
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Fried Oyster i Shrimp Po' Boys. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka, 64 g tłuszczu i łącznie 803 kalorie. Za 3,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup sól morską, mielony pieprz, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 56%. Fried Oyster Po' Boys, Oyster-and-Shrimp Po' Boys i Amy's Pan-Fried Oyster Po'boys With Creole Mayo są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj majonez, pieczony czosnek, musztardę, sól, Worcestershire, czarny pieprz i sok z cytryny. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
1 1/2 Szklanki Luźno Zapakowanej, Posiekanej Zielonej Kapusty1 1/2 Szklanki Luźno Zapakowanej, Posiekanej Zielonej Kapusty
Luźno Upakowana, Posiekana Zielona KapustaLuźno Upakowana, Posiekana Zielona Kapusta
Do 3 Klasycznych PomidorówDo 3 Klasycznych Pomidorów
2 Do 3 Czerwonych Pomidorów, Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Do 3 Czerwonych Pomidorów, Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Na 3 Czerwone Pomidory, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaNa 3 Czerwone Pomidory, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Zwykła Musztarda Do Hot DogówZwykła Musztarda Do Hot Dogów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Zwykłej Musztardy Do Hot Dogów1 łyżeczka Zwykłej Musztardy Do Hot Dogów
2
Namoczenie na mokro: W niereaktywnej misce lub galonowej zamykanej torbie połącz maślankę, ostry sos, bazylię, granulowany czosnek, biały pieprz i ubite jajko i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła Musztarda Do Hot DogówZwykła Musztarda Do Hot Dogów
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Majonez, Taki Jak Hellmann'sMajonez, Taki Jak Hellmann's
24 średniej Wielkości Ostrygi, Wyłuskane, Z Rezerwą Płynu (w Wersji Z Krewetkami Zastąp 24 średnie, Obrane, Surowe Krewetki)24 średniej Wielkości Ostrygi, Wyłuskane, Z Rezerwą Płynu (w Wersji Z Krewetkami Zastąp 24 średnie, Obrane, Surowe Krewetki)
Ostrygi, Wyłuskane, Płyn Zarezerwowany (dla Wersji Krewetkowej Zastąp 24 średnio Obrane, Surowe Krewetki)Ostrygi, Wyłuskane, Płyn Zarezerwowany (dla Wersji Krewetkowej Zastąp 24 średnio Obrane, Surowe Krewetki)
(w Wersji Krewetkowej Zastąp 24 średnie Krewetki)(w Wersji Krewetkowej Zastąp 24 średnie Krewetki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Posiekanego Pieczonego Czosnku1/4 Szklanki Posiekanego Pieczonego Czosnku
3
Dodaj ostrygi (lub krewetki) i płyn z wyłuskania. Przykryj i wstaw do lodówki na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
4 Miękkie 8-calowe Bułki Francuskie Lub Hoagie, Podzielone4 Miękkie 8-calowe Bułki Francuskie Lub Hoagie, Podzielone
4
Do panierowania i smażenia: W płytkiej misce wymieszaj panko, mąkę kukurydzianą, mąkę, suszoną bazylię, granulowany czosnek, 1 łyżeczkę soli morskiej, czarny pieprz, cayenne i paprykę i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie 8-calowe Bułki Francuskie Lub Hoagie, DzieloneMiękkie 8-calowe Bułki Francuskie Lub Hoagie, Dzielone
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Gorąca Woda (100°F)Gorąca Woda (100°F)
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzej olej na dużej żeliwnej patelni, aż termometr do głębokiego smażenia włożony do oleju zarejestruje 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Odcedź ostrygi (lub krewetki) z mokrego namoczenia i zanurz je w panierce, delikatnie dociskając, aby je przylgnęły. Ostrożnie dodawaj partiami do gorącego oleju (nie stłucz) i smaż 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Wyjmij na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i dopraw pozostałymi 1 do 2 łyżeczkami soli morskiej, gdy są gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
8
Na kanapki: Rozgrzej piekarnik na małym ogniu. Roladki posmaruj masłem czosnkowym i ułóż na blasze do pieczenia. Smażyć na złoty kolor, od 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Posmaruj sosem Donkey Saus na obu połówkach każdej bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
10
Ułóż warstwami ostrygi, kapustę, pikle i pomidory, a na wierzch ułóż drugą połówkę każdej bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
11
Natychmiast podawaj.

Składniki

3(zima)garlic butter, softened (minced roasted garlic mixed with butter)garlic butter, softened (minced roasted garlic mixed with butter)2406 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)3366 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)11 funt cukinii,1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno40Orzechy dowolne (posiekane)Opcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazyliaOpcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazylia726 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkithin sliced deli-style dill picklesthin sliced deli-style dill pickles11 funt cukinii,Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)2(zima)Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1jajko, pobitejajko, pobite31Orzechy dowolne (posiekane)mąkamąka11 funt cukinii,koszerne marynatykoszerne marynaty2(zima)koszerne marynatykoszerne marynaty105Orzechy dowolne (posiekane)loosely packed shredded green cabbageloosely packed shredded green cabbage11 funt cukinii,mielony biały pieprzmielony biały pieprz4szczypceDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż2to 3 red heirloom tomatoes, sliced 1/4 inch thickto 3 red heirloom tomatoes, sliced 1/4 inch thick11 funt cukinii,regular hot dog mustardregular hot dog mustard2(zima)posiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuliposiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuli01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana2246 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimayonnaise, such as Hellmann'smayonnaise, such as Hellmann's24średnie rozmiaryoysters, shucked, liquid reserved (for the shrimp version, substitute 24 medium peeled raw shrimp)oysters, shucked, liquid reserved (for the shrimp version, substitute 24 medium peeled raw shrimp)30Orzechy dowolne (posiekane)Panko bułka tartaPanko bułka tarta11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ostra paprykaostra papryka11 funt cukinii,fresh cracked black pepperfresh cracked black pepper346 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczosnek pieczony mielonyczosnek pieczony mielony21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku4calesoft 8-inch French or hoagie rolls, splitsoft 8-inch French or hoagie rolls, split4kreskiSos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino

Sauvignon Blanc, różowe wino i Albarino to świetny wybór dla Po Boy. Te wina o niskiej zawartości tanin i alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych dań cajun, zamiast powodować większe pieczenie w ustach. Dr. Loosen Dr. L Riesling z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
„...zaskakująco złożona i wyjątkowa wartość w prawie wytrawnym Rieslingu... Cytryna, zielone jabłko, wilgotna pestka i lekko kwiatowe aromaty, po których następuje rześkie, nasycone łupkiem podniebienie i finisz soczystych cytrusów i jabłka, orzechów oleje, sole mineralne i mokry kamień…” – Wine Advocate „To wino z pewnością jest jedną z najlepszych ofert w Mosel Riesling. „Wstępny” Riesling Ernsta Loosena charakteryzuje się aromatami świeżej brzoskwini i moreli, zrównoważonymi łagodną nutą ilość orzeźwiającej kwasowości. Świetny aperitif.” – Magazyn Food & Wine
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn