Sałatka jajeczna z bekonem, jajkiem i serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki jajecznej z bekonem, jajkiem i serem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 559 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz w razie potrzeby, chleb, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć majonez, możesz podążać za tym daniem głównym z Super! Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Lżejsze jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Boczek z jajkiem makaron z serem, California Śniadanie Wrap (Awokado, Jajko, Boczek I Więcej!), oraz Zdrowa Kanapka Z Sałatką Jajeczną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jajka w pojedynczej warstwie w 2-ćwiartkowym rondlu. Przykryć zimną wodą co najmniej 1 cal nad jajami. Rondel przykryć; podgrzać do wrzenia.
Natychmiast wyjąć z ognia; odstawić pod przykryciem 15 minut (12 minut dla średnich i 18 minut dla bardzo dużych).
Drenaż. Natychmiast umieść jaja w zimnej wodzie z kostkami lodu lub przeprowadź zimną wodę nad jajami, aż do całkowitego ostygnięcia.
Aby obrać, delikatnie stuknij jajko na blacie, aż cała skorupka zostanie drobno pęknięta.
Tocz delikatnie między rękami, aby poluzować skorupę. Zaczynając od dużego końca, obrać jajko pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć skorupkę.
Umieść jajka w średniej misce. Mash jaj z masher ziemniaków aż równomiernie puree. Wymieszać z serem, majonezem, papryką, solą i pieprzem. Wymieszać z boczkiem.
Rozprowadzić mieszaninę jaj na każdym z 4 kromek chleba.(Lubię 12-ziarniste). Wierzch z pozostałym chlebem.