Russian Imperial Stout (Dla Zaawansowanych)

Russian Imperial Stout (Dla Zaawansowanych)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc wypróbuj Russian Imperial Stout (dla zaawansowanych piwowarów). Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 1004 kalorii. Ten przepis służy 40. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz crystal 120 malt, Chocolate malt, Northern brewer hops - 30 minut i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Imperial IPA (dla zaawansowanych Homebrewerów), Sour Saison (Dla Zaawansowanych Homebrewerów), oraz Parting Glass Belgijski Dubbel (Dla Średnio Zaawansowanych).

Instrukcje

1
Zacieru-w 21 funtów ziarna do 154 ° f przy użyciu 5,75 galonów wody w około 75° (1,1 litra wody na Funt). Mieszać przez 2 minuty, aby zapobiec zbrylaniu się kulek ziarna, tworząc spójny zacieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Przykryć zacierem, odsłaniając tylko krótko wymieszać co 20 minut.
3
Podgrzać 4,25 galonów sparge wody do około 85°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Po zacieraniu przez 60 minut, mash-out i sparge. Powinieneś mieć od 7 do 7,5 galonów w czajniku.
5
Dodaj 2 uncje chmielu Magnum i doprowadzić do wrzenia.
6
Po gotowaniu przez 60 minut dodaj 1 uncję chmielu Northern Brewer.
7
Po łącznie 80 minutach dodaj 1 uncję chmielu Northern Brewer.
8
Po 90 minutach wyjąć z ognia i schłodzić za pomocą brzeczki do 16°.
9
Przenieś do wózka i zrób odczyt grawitacyjny.
10
Fermentować w temperaturze 60 ° do 65 ° F przez 3 tygodnie.
11
Przenieś do drugiego wózka i wiek w chłodnym ciemnym miejscu przez kolejne 3 do 6 tygodni.
12
Butelka lub beczka dla średnio niskiego poziomu nasycenia dwutlenkiem węgla.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia38
Magazyn