Sos żurawinowo-morelowo-jabłkowy
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, laktoowo-wegetariańskiego i wegańskiego przystawki ? Sos żurawinowo-morelowo-jabłkowy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis podaje 20 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 89 kalorii . Za 27 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka skórki cytryny, cukru, wody i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 14% wyniku , co nie jest aż tak niesamowite. Sos żurawinowo-morelowy , klopsiki z suszonym sosem żurawinowo-morelowym i sos jabłkowo-żurawinowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz pierwsze siedem składników. Gotuj na średnim ogniu, aż jagody wyskoczą, około 15 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze skórką z cytryny i pomarańczy.
Przełożyć do miski; przechowywać w lodówce aż do schłodzenia.