Sos Jabłkowo-Cran-Gruszkowy
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojego pudełka z przepisami, sos jabłkowo-żurawinowo-gruszkowy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 14 porcji zawierających 138 kalorii , 1 g białka i 1 g tłuszczu każda. Za 79 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób tak naprawdę lubiło ten sos. Jeśli masz pod ręką skórkę z cytryny, wodę, żurawinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten uzyskał niezbyt wybitny wynik łyżką wynoszący 13% . Podobne przepisy to sos żurawinowo-jabłkowy , pikantny sos żurawinowo-jabłkowy i kotlety wieprzowe z sosem żurawinowo-jabłkowym, ziemniakami z pietruszką i groszkiem cukrowym .
Instrukcje
W dużym rondlu ugotuj żurawinę z wodą na średnim ogniu, aż jagody wyskoczą, około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj pozostałe składniki. Gotuj bez przykrycia na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Podawać na ciepło lub na zimno.