Węgierska Faszerowana Żółta Papryka
Przepis na węgierską nadziewaną żółtą paprykę zaspokoi Twoje wschodnioeuropejskie pragnienia w około 2 godziny . Za 2,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 273 kalorie . Ten przepis służy 9 osobom. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakował ten dodatek. Ten przepis z Allrecipes wymaga ryżu, papryki, mielonej wołowiny i śmietany. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 60% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Nadziewana żółta papryka z pikantnym boćwiną i pilawem cebulowym , Nadziewana żółta papryka z pikantnym boćwiną i pilawem cebulowym oraz Polędwica wieprzowa z chili i limonką na miękkiej polencie z węgierską papryką woskową i kukurydzą .
Instrukcje
Odetnij wierzchołki papryki, usuń nasiona i łodygi. Odłożyć na bok.
Ryż włóż do małego rondla i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie spuścić wodę. W dużej misce wymieszaj ryż, mieloną wołowinę, jajko, cebulę, sól i pieprz.
Każdą paprykę nafaszeruj taką samą ilością mieszanki wołowej, następnie umieść paprykę w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić ją w jednej warstwie.
Do garnka wlać sok pomidorowy. Przykryj garnek i gotuj na małym ogniu przez 90 minut, aż mielona wołowina będzie całkowicie ugotowana, a ryż miękki.
W średniej misce wymieszaj śmietanę i mąkę.
Wymieszaj 1 szklankę soku pomidorowego z garnka, następnie wlej mieszaninę z powrotem do garnka. Gotuj na wolnym ogniu przez dodatkowe 5 minut, następnie podawaj paprykę z łyżką soku na wierzchu.