Quiche ze szpinakiem i estragonem
Quiche z grzybami szpinakowymi z estragonem może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 237 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz cebulę, paprykę, estragon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Podobne przepisy to Quiche Szpinakowo-Grzybowe, Quiche z pieczarkami i szpinakiem, oraz Quiche Ze Szpinakiem I Grzybami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieścić białko z 1 jajka w małej misce i ubijać wodą, aż się spieni. Odstawić żółtko do dużej miski.
Dopasuj ciasto do 9-calowego naczynia do ciasta.
Mieszankę białka jaj pędzla na krawędziach i wewnątrz skorupy. Otwory w środku i po bokach skorupy z widelcem.
Upiec skórkę w nagrzanym piekarniku, aż glazura z białka jajka ugotuje się na skórce, około 5 minut.
Wlać pozostałą mieszaninę białka do dużej miski z żółtkiem; ubić jeszcze 2 jajka i mleko, aż do całkowitego połączenia. Odstawić mieszankę jajeczną na bok.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać grzyby i cebulę, aż płyn grzybowy wyparuje, 9 do 15 protokół. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Wyłączyć ogień i mieszać szpinak na gorące grzyby, aby więdną.
Wymieszać w estragonie, papryka, i pieprz cayenne.
Delikatnie wymieszać mieszankę Grzybowo-szpinakową z jajkami i mlekiem. Fold 1 1/4 szklanki białego sera Cheddar do nadzienia.
Nadzienie Grzybowo-szpinakowe wlać do wstępnie upieczonej skórki z ciasta i ułożyć plastry cukinii w dekoracyjny wzór na wierzchu nadzienia. Top z 1/4 szklanki białego sera Cheddar w równej warstwie.
Umieścić quiche na blasze do pieczenia i piec w piekarniku, aż top jest lekko rumiane i nóż włożony do środka quiche wychodzi czysty, 35 do 40 minut.
Pozostaw quiche do ostygnięcia na gorącej blasze do pieczenia przez 5 minut przed wyjęciem, aby zakończyć chłodzenie na stojaku z drutu do temperatury serwowania, 10 do 15 więcej minut.