Jak otworzyć arbuza?

Arbuz to idealna przekąska na cieplejsze letnie miesiące. Jest smaczny, sycący, a ponieważ arbuzy są tak duże, możesz z łatwością podzielić się nimi ze znajomymi. Jednak otwieranie i krojenie arbuza może spowodować spory bałagan, jeśli nie zrobisz tego poprawnie. Aby pomóc Ci w tym dziale, oto trzy najłatwiejsze sposoby otwierania i krojenia arbuza!

Pokrój i pokrój arbuza w kostkę

Przede wszystkim najłatwiejszym sposobem krojenia arbuza jest staromodny sposób. Jak zawsze, ważne jest, aby zacząć od umycia arbuza. Następnie weź cały arbuz i połóż go na dużej desce do krojenia. Weź duży nóż i pokrój arbuza na pół, od łodygi do dołu. Weź połowę arbuza i połóż płaską stroną do dołu. Ponownie przetnij tę połowę na pół od góry do dołu. Zrób to samo z drugą połową arbuza. Teraz będziesz miał 4 sztuki. Celem jest pocięcie tych kawałków. Najlepszym sposobem na osiągnięcie tego celu jest krojenie w poprzek. Dzięki temu uzyskasz wspaniałe plastry arbuza, które idealnie pasują do Twojej dłoni i są łatwe do jedzenia. Aby ta metoda zadziałała, nie będziesz musiał nawet zdejmować skórki, możesz ją po prostu zjeść.

Bardziej skomplikowany sposób na pokrojenie arbuza

Teraz jest inny sposób na krojenie arbuza, który jest nieco bardziej skomplikowany. W tej metodzie najpierw musisz odciąć górę i dół arbuza. Gdy to zrobisz, nie powinno być problemu, aby arbuz stanął w pozycji pionowej, co da ci lepszy dostęp do późniejszego pokrojenia go w kostkę. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, ponownie użyj dużego noża. Po usunięciu górnej i dolnej części arbuza, przeciąć arbuza na pół. Następnie ponownie przetnij obie połówki na pół. Możesz dalej przecinać każdą część na pół, aż osiągniesz pożądany rozmiar dotyczący kawałków arbuza.

Po uzyskaniu preferowanego rozmiaru nadszedł czas, aby usunąć skórkę arbuza. Użyj do tego ostrego noża. Trzymając nóż w jednej ręce, drugą ręką przytrzymuj każdy kawałek arbuza. Zapewni to, że możesz delikatnie pokroić wzdłuż skórki i że nie stracisz miąższu arbuza.

Teraz możesz użyć noża, ale istnieje inny sposób na usunięcie skórki z arbuza. Przedsiębiorcza kobieta przesłała film, w którym zastąpiła nóż nicią dentystyczną. Trzymała mocno w dwóch dłoniach sznurek nici i gładko odsunęła miąższ arbuza ze skórki. Możesz użyć tego hacka, jeśli masz ochotę zjeść arbuza, ale nie masz dostępu do noża.

Tak czy inaczej, niezależnie od tego, czy użyjesz noża, czy nici dentystycznej, będziesz miał piękne kawałki arbuza. Jeśli jednak wolisz mieć kostki niż plasterki, możesz pokroić swoje plasterki w kostkę. Nie wymaga to dalszych wyjaśnień.

Pokrój arbuza na małe kostki

Trzecia i ostatnia metoda krojenia arbuza jest zalecana, jeśli szukasz najszybszego sposobu na pokrojenie arbuza w kostkę. Aby to osiągnąć, zaczynasz w taki sam sposób, jak w przypadku drugiej metody. Zdejmij arbuza, a następnie zdejmij górną i dolną część. Następnie pokrój arbuza na okrągłe plastry. Zacznij od góry i idź na sam dół. Grubość zależy oczywiście od twoich preferencji, ale zasadą przewodnią jest to, że plasterki powinny mieć około 1 cala.

Gdy masz już wszystkie okrągłe plastry, chwyć nóż. Użyj tego noża do krojenia okrężnymi ruchami wokół każdego plasterka, aby usunąć skórkę. Gdy to zrobisz, wszystko, co musisz zrobić, to zrobić pionowe i poziome cięcia w każdym kawałku. W ten sposób otrzymasz kostki arbuza!