Pikantne masło jabłkowe
Przyprawione masło jabłkowe może być właśnie przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis zawiera 59 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 32 osobom. Za 26 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut . Mieszanka cydru jabłkowego, jabłek, mielonych goździków i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 16% wyniku , co nie jest aż tak spektakularne. Przyprawione masło jabłkowe , masło jabłkowe z przyprawionymi klonami i masło jabłkowe z przyprawioną żurawiną są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj jabłka, cydr jabłkowy, brązowy cukier, melasę, cynamon, gałkę muszkatołową, goździki i imbir. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; Gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1-3/4 do 2 godzin lub do momentu, aż mieszanina osiągnie gęstą, nadającą się do smarowania konsystencję, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj rodzynki i skórkę z cytryny. Ochłodzić do temperatury pokojowej. Przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce.