Pieczony Halibut z sosem Romesco i oliwkowym smakiem

Pieczony Halibut z sosem Romesco i oliwkowym smakiem
Przepis pieczony Halibut z sosem Romesco i oliwkowym smakiem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 7,13 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ząbki czosnku, paprykę, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony Halibut z sosem z zielonych oliwek, Halibut z grillowanym pomidorem i oliwkowym smakiem, oraz Halibut Z Czerwoną Papryką I Oliwką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Aby przygotować sos, pokrój paprykę na pół wzdłuż; Odrzuć nasiona i membrany.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
SOSSOS
NasionaNasiona
3
Połówki papryki i pomidorów, skórki do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; paprykę spłaszczyć ręcznie. Dusić przez 12 minut lub aż papryka czernieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Paprykę i pomidory umieścić w plastikowej torbie na suwak; zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Odstawić na 15 minut. Paprykę i pomidory obieramy ze skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
PaprykaPapryka
6
Umieść paprykę, pomidory, migdały i następne 7 składników (przez 2 posiekane ząbki czosnku) w robocie kuchennym i procesuj, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
PomidorPomidor
MigdałyMigdały
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Zmniejsz temperaturę pieca do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Aby przygotować smaki, w małej misce połącz oliwki i 6 kolejnych składników (przez 2 mielone ząbki czosnku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
OliwkiOliwki
RozkoszRozkosz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Aby przygotować rybę, połącz Wino i 6 kolejnych składników (przez 2 mielone ząbki czosnku) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
RybyRyby
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
10
Dodaj filety do torby; uszczelnić i marynować w lodówce 30 minut, obracając torebkę od czasu do czasu.
11
Wyjąć filety z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
12
Filety umieścić na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Filety posypać 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
14
Piec w 400 przez 15 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Podawać z sosem romesco i oliwkowym smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
16
W razie potrzeby udekoruj gałązkami oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn