Paella z grilla

Paella z grilla
Jeśli masz około 2 godzin i 10 minut do spędzenia w kuchni, Paellan on the Grill może być wspaniałym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 845 kalorii, 53 g białka i 31 g tłuszczu każda. Za 4,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 47% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Mieszanka szafranu, kurczaka, bulionu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Kilku osobom bardzo smakowało to europejskie danie. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 92%, to danie jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Paellan na grillu, Paellan na grillu i Paellan na patelni Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem).

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozpal kilka rozpałek kominowych wypełnionych węglem drzewnym i poczekaj, aż brykiety pokryją się szarym popiołem.
3
Umieść węgiel drzewny na środku dna dużego grilla w kotle, umieść na nim ruszt i przykryj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
15 Przegrzebków Morskich, Osuszonych15 Przegrzebków Morskich, Osuszonych
4
Przed gotowaniem należy podgrzewać przez co najmniej 30 minut.
5
Posmaruj kurczaka odrobiną oleju rzepakowego, posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Paella KrótkoziarnistyRyż Paella Krótkoziarnisty
4 Szklanki Krótkoziarnistego Ryżu Do Paelli4 Szklanki Krótkoziarnistego Ryżu Do Paelli
Ryż Paella KrótkoziarnistyRyż Paella Krótkoziarnisty
6
Połóż kurczaka skórą do dołu na chłodniejszej części grilla (zewnętrznej krawędzi), aby smażyć pośrednio i powoli, a następnie załóż pokrywkę. Smażyć kurczaka na złoty kolor z obu stron i prawie całkowicie ugotowany, około 12 minut w przypadku piersi i 15 minut w przypadku ud i skrzydełek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne KrewetkiKolosalne Krewetki
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Hiszpańskiej Chorizo (mieszanka Twardego I Miękkiego), Pokrojonego W Cienkie Plasterki1 Funt Hiszpańskiej Chorizo (mieszanka Twardego I Miękkiego), Pokrojonego W Cienkie Plasterki
7
Wyjąć na blachę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Hiszpańskie Chorizo (skrzyżowanie Twardego I Miękkiego), Pokrojone W Cienkie PlasterkiHiszpańskie Chorizo (skrzyżowanie Twardego I Miękkiego), Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Piersi pokroić na 3 lub 4 części.
9
Połącz bulion z kurczaka i szafran w średnim rondlu i gotuj na wolnym ogniu na gorącej części grilla lub na palniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(skrzyżowanie I )(skrzyżowanie I )
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Dodaj małże, przykryj i gotuj, aż małże się otworzą, od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
11
Wyjmij małże do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
12
Dodaj małże do bulionu, przykryj i gotuj, aż małże się otworzą, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
13
Przełożyć do miski. Wyrzuć wszystkie skorupiaki, które się nie otwierają.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
14
Posmaruj krewetki, przekrojone boki homara, przegrzebki i pokrojone boki cytryn odrobiną oliwy, posyp solą i pieprzem ze wszystkich stron. Grilluj krewetki przez około 1 minutę z każdej strony. Grilluj homara przekrojoną stroną do dołu, aż się zwęgli i będzie po prostu ugotowany, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
15
Usuń pazury i ogony, ale pozostaw łuski; wyrzucić ciała. Grilluj przegrzebki, aż będą lekko zwęglone i prawie ugotowane, około 1 minuty na stronę. Grilluj cytrynę przekrojoną stroną do dołu, aż się zwęgli, około 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
16
Wyjąć wszystkie składniki na blachę.
17
Podgrzej 3 łyżki oleju rzepakowego na dużej patelni do paelli na bezpośrednim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
18
Dodać cebulę i smażyć do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
19
Dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20
Dodaj chorizo i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż stanie się brązowe i chrupiące, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
21
Dodać ryż i smażyć, ciągle mieszając, przez kilka minut. Rozpocznij dodawanie bulionu po 1 filiżance na raz i gotuj, ciągle mieszając, aż ryż będzie al dente, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
22
W ryżu ułóż kurczaka, małże, krewetki, przegrzebki, groszek, homary i papryczki piquillo. Wyciśnij sok z 4 połówek cytryny na wierzch, a pozostałe 4 połówki włóż do ryżu. Na wierzchu posypać natką pietruszki. Delikatnie zamieszaj, aby część ryżu podniosła się z dna i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PiquilloPieprz Piquillo
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Tempranillo, Grenache, Albarino

Paellan w menu? Spróbuj sparować z Tempranillo, Grenache i Albarino. Łącząc wino z hiszpańskimi potrawami, warto kierować się zasadą „co rośnie razem, idzie razem”? Do białego wina polecamy albariño, a do czerwonego garnachan i tempranillo. Steppe Cellars Tempranillo - Grenache - Mourvedre z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Piwnice Stepowe Tempranillo – Grenache – Mourvedre
Piwnice Stepowe Tempranillo – Grenache – Mourvedre
Aromaty czarnej porzeczki, goździków i czarnego pieprzu, lukrecji i tostów. Średnio treściwe z cudowną intensywnością owocową o smaku jeżyny i ciemnej wiśni. Długi finisz z aromatami czekolady i świeżych ziaren kawy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia59
Magazyn